29 Αυγ 2010

10 - 20 χρόνια

... στο τέλος του μονοπατιού, είπαν οι ιερείς, υπήρχε ένας ξεμωραμένος ερημίτης ονόματι Μπάνζο, ο οποίος υποτίθεται οτι κάποτε ήταν ξιφομάχος. Το μονοπάτι οδήγησε τον Ματατζούρο σε μια μισογκρεμισμένη καλύβα.
" ήρθα για να μάθω ξιφομαχία " ανακοίνωσε ο Ματατζούρο με αυτοπεποίθηση, χωρίς να απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένα, καθώς δεν υπήρχε κανείς εκεί γύρω. Κάπως νευρικά, πρόσθεσε " πόσο θα μου πάρει; "
Ο Μπάνζο εμφανίστηκε στην πόρτα της καλύβας. " Δέκα χρόνια " είπε.
" πολύ είναι " είπε ο νεαρός Γιάγκιου κουνώντας το κεφάλι του. " Αν μελετήσω πιο σκληρά και εξασκούμαι διπλά; "
" Είκοσι χρόνια " απάντησε ο Μπάνζο....

από την "Φθινοπωρινή Αστραπή"
εκδόσεις Αλκίμαχον

7 Αυγ 2010

έμπαινε Γιώργο, έμπαινε!!!

φώναζε το πλήθος του Καραϊσκάκη στις επελάσεις του Γιώργου Σιδέρη (έμπαινε Γιούτσο,  είναι το σωστό, αλλά δεν μου δίνει λεζάντα!!!). μετά ήρθε ο Ηβ Τριαντάφυλλος, ο Ρομέν Αργυρούδης, ο Λοσάντα, και άλλα αστέρια, που ο παππούς τους είχε φάει έλληνα ιεραπόστολο, και άρα είχαν ελληνικό αίμα τα εγγόνια! τώρα ένας Πάντος και ένας Τοροσίδης... τι να πρωτοκάνουν!


ο Γιώργος ο Καλομοίρης όμως, συνεχίζει δυνατά και τοξεύει τον δράκο του μυαλού του, στο Πήλιο, αφού πρώτα πέρασε το τόξο του από τον πάγκο του Άνεσις. τα γνωστά: κεντράρισμα, in-out, pin στο βέλος, tiller, nocking point, και στου Άκη για άφτερα. εκεί φτιάξαμε ελατήριο και φρενάραμε λίγο τις Samick Masters, super γρήγορες λίβρες που έχει απ'τον χειμώνα.



έμπαινε Γιώργο!
πάρτους και τα σώβρακα!!!