29 Απρ 2011

δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω την μοίρα σου!


...γι' αυτό πάνε οι Χιώτες δυό - δυό.  ένας κρατά τα ασκιά και ο άλλος προσέχει στα νώτα, τα βρακιά

δεν θέλει και πολύ μυαλό. αλλά χρειάστηκε τον χρόνο του, για να καταλάβω την μεγάλη αξία που έχει.
μιλώντας και κάνοντας πράγματα για το τόξο με άλλους, πράγμα για μένα άγνωστο μέχρι τώρα, συνειδητοποιώ θέματα που βρισκότανε στο ημίφως, στην καλύτερη περίπτωση.



είναι καταλύτης. επιταχύνονται οι αντιδράσεις.
σε μιά φιλική αλληλεπιδραστική συνεδρία, έβαλα σε τάξη και πράξη, πράγματα που ήταν και δεν ήταν. τώρα πήραν σχήμα και μορφή.  με άλλη όρεξη και ματιά, ξανάστησα τα τόξα μου, πάνω στις παρατηρήσεις του Απόστολου, λίγο το rest ανέβασμα, λίγο το σκοπευτικό ίσιασμα στην κατακόρυφο, λίγο τον tiller. πιο συνειδητά, έβαλα περισσότερη δουλειά στην πλάτη, με υπόδειξη του Άκη. πιο καλά μπήκα στον ρυθμό, παρατηρώντας και βοηθώντας την Γωγώ. μέχρι και ο Βασίλης η Γερός η Kill-Bill, με αφορμή τα Border μου, που του μίλησαν και που στήσαμε σε νέο riser που είχε μαζί του, άρχισε να ενδιαφέρεται για Ρύθμιση!!! αυτό και αν είναι είδηση!.

τώρα, αν μπορέσουμε στο μέλλον αυτην την συνάντηση, να της δώσουμε μεγαλύτερη διάσταση, όσο αυτό αφορά τους τοξότες αλλά και τον αριθμό των θεμάτων, των τοξοτικών παιγνίων, των ψησταριών και τα λίτρα χλιαρής μπύρας, ε αυτό είναι μια πρόκληση.

να γίνει μιά αρχή.
για όλα αυτά που ΔΕΝ γίνεται να γίνονται στους αγώνες της Εφοτ.

αληθινά φιλική συνεύρεση, με παιγνιώδη ανταγωνισμό και τους "χεράδες" να τιμωρούνται με μιά κούπα κρασί! όταν θα σουρουπώνει, γύρω από την φωτιά, που θα πάει; όλοι θα είναι χαλαροί και καλύτεροι τοξότες, αν όχι και άνθρωποι. όσοι πίνουν cola, δεν είναι δεκτοί! ε τι να κάνουμε... είναι a priori ένα ελάχιστο φίλτρο :-))

η αρχή, λένε, είναι ο μισός δρόμος!
τι λέτε;


.

17 Απρ 2011

καθαρό κέρδος!


ώχώχ! αμάν-αμάν! βλέπω καλά η μου'ρθε τρέλα;!!!

 

λές νάχει κι μύδια γηρά απάνουτ;



τι μπορεί να πάθει ένας Πηλιορείτης, βλέποντας ένα βαρέλι να του φωνάζει "έλα πάρε με" απ'την άκρη του γιαλού;  ε ότι και να σου πω είναι λίγο :-)... αυτό αξίζει να το δείς από κοντά. ε θα γελάς καμιά μέρα!




τώρα αν τύχει και έχει και μύδια απάνω, ε καταλαβαίνεις πως η ευφορία χτυπάει κόκκινο, η μέρα φτιάχνει, η ζωή είναι ωραία και άλλα τέτοια αισιόδοξα.
δεν το μέτρησες, αλλά είπα πηλιορείτης, δηλ αρσενικό. οι θυληκές είναι άλλο πακέτο. αυτονών η δουλειά και ο προορισμός είναι να φέρνουν, βαρέλια και μύδια, στο κεφάλι του ανεπρόκοπου, πουαπ'να μην έσωνε και τον έβρισκει μπροστάτσ, απ'τνη βρίκει μκρή κλπκλπ... και δεν καθαρίζ'μιαν αυλακιά, απμας πνίξαν τα νιρά κι τα χουρτάρια, και ούλα τα άχρηστα σμαζώνει...

αλλά πως και γιατί να αντισταθείς σ'αυτό το θαύμα, όντας  τροφοσυλλέκτης και κυνηγός;
καλοδεχούμενο λοιπόν...

15 Απρ 2011

μη, μην το πείς...

 

 
Μη,
μην το πεις
οι παλιοί μας φίλοι,
μην το πεις,
για πάντα φύγαν.

Μη,
το μαθα πια,
τα παλιά βιβλία τα παλιά τραγούδια,
για πάντα φύγαν.

Πέρασαν,
οι μέρες,
που μας πλήγωσαν,
οι μέρες,
που μας πλήγωσαν,
γίνανε
παιχνίδι,
στα χέρια,
των παιδιών.

Η ζωή αλλάζει,
δίχως να κοιτάζει,
τη δικιά σου,
μελαγχολία.
κι έρχεται η στιγμή,
για ν' αποφασίσεις με ποιους θα πας,
και ποιους θ' αφήσεις.

Πέρασαν,
για πάντα
οι παλιές ιδέες,
οι παλιές αγάπες
οι κραυγές γίνανε,
παιχνίδι,
στα χέρια,
των παιδιών.

Όμορφη είναι αυτή η στιγμή,
να το ξαναπώ,
όμορφη,
να σας μιλήσω.
βλέπω πυρκαγιές,
πάνω από λιμάνια πάνω από σταθμούς,
κι είμαι μαζί σας.

Όταν,
ο κόσμος μας θα καίγεται,
όταν τα γεφύρια πίσω μας θα κόβονται,
εγώ,
θα είμαι εκεί να σας θυμίζω,
τις μέρες,
τις παλιές.



Μη, μην το πείς



και να σκεφτείς, κάποιοι, μιλάνε και λένε, " ο Σαββόπουλος το ένα ο Σαββόπουλος το άλλο"...




.

12 Απρ 2011

Σταύρος ο Μεγαλοπρεπής!



περιβόλι ο Σταύρος και αποτελεσματικός! μετά δυό δύσκολα γι' αυτόν χρόνια, με 2-3 βδομάδες προπόνηση, χωρίς νάχει ρίξει 1 βέλος στα 90μ, φτιάχνοντας σημάδια στα δοκιμαστικά, πήρε θέση, πήρε κατηγορία, πήρε και την αγάπη μας και νάτος περιχαρής! ας βλέπουν οι "πρωταθλητές" και ας παραδειγματίζονται.


σημάδι έμαθε με βαρύ βέλος, και παράξενης τεχνοτροπίας τόξο, πάνω σε κάτι μικρά, παλιόψαρα. τώρα πως τα λένε, δεν ξέρω! θα σε γελάσω.. δείχνουν δυσκολοχώνευτα :-) σίγουρα δεν τρώγονται!

καλά τσούλησε το πρώτο Fita της χρονιάς. όλοι κάτι κερδίσαμε, αλλά ο Σαρακατσάνος με το πρώτο του χρυσό, έδειξε χαρακτήρα, έκλεισε λιγάκι και το στόμα του :) και βάζει πλώρη για άλλα. αν και ο αγέρας δεν επέτρεψε σκορ πρόκρισης παγκοσμίου. την άλλη φορά Γιώργο. είδα νέους, με πάθος, γεμάτους ανησυχία και έξαψη, να αντιμάχονται τις αντιξοότητες, την αμφιβολία, τον φόβο της καταστροφής και να παίρνουν το πρώτο τους αστέρι (Ξένος 1106,   Θωμίδης 1104). είδα παλιούς χαλαρούς στον ήλιο και στην φιλική παρέα (Δάρρας 1032, Πλακούδης 970), είδα τον Τίμη να εγκαταλείπει στα μισά της Κυριακής και απόρησα. είδα τον Καλογιαννίδη, να καθυστερεί να πάρει τ'απάνω του. είδα τον Ινδιάνο, να βυθίζεται στο τέλμα... θα γυρίσει Στέφανε, πάρτο πάλι απ'την αρχή. επιστροφή στα βασικά.
είδα τέλος και την μεγάλη μας κυρία, Λίτσα Ψάρρα, με τα παιδούλια της να λάμπει! με βόηθησε και στην πρόσθεση! θα το παλέψει για το Λονδίνο. 

για όσους απορούσαν, το ελαφρύ φτερό στο καπέλο, ήταν αντίβαρο στον βαρύ "πρωταθλητισμό" ορισμένων. στον επόμενο αγώνα μου, ανάλογα και με τις συμπεριφορές θα προσθέσω και άλλα.... 


καλές βολές σύντροφοι!


.

3 Απρ 2011

ψέματα

κακά τα ψέματα.
κάτι έχει χαθεί. έχει κρυώσει το καμίνι.
Fita έρχεται, αλλά τοξεύω κάθε όποτε μπορέσω, μόνο 2-3 ώρες. σχεδόν σαν από υποχρέωση, από συνήθεια. σαν συζυγικό sex... τόξο και βέλος jet. 18μ έως 90μ, δεν κουνάω τίποτα. button η σκοπευτικό. καρφί ευθεία. η φόρμα καλή και ψύχραιμη. το αποτέλεσμα super. αλλά κάτι λείπει. τα παραδοσιακά μου είναι πιο ενδιαφέροντα πλέον. κοιτάω και τις σκουριές ακόμη, αν είναι δυνατόν! με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
λέω και ξαναλέω. να πάω; και τι να πάω να κάνω; με τα πήγαινε έλα θα λείψω 4 μέρες. πάσχα έρχεται. αρχίζει η δουλειά. με το ένα και με τ'άλλο, πάλι θα τρέχω πίσω απ' τις δουλειές. βέβαια πάντα έτσι ήταν. αυτός ο αγώνας πάντα των Βαϊων γινότανε. αλλιώς πήγαινα όμως...

κακά τα ψέματα σύντροφοι. λείπει ο στόχος. δεν έχω στόχο, την στιγμή που ο Ινδιάνος πχ. έχει τον μέγιστο δυνατό, το άλλο άκρο, τους ολυμπιακούς. ο Σαρακατσάνος, θέλει να δεί ευρώπη, ο Γέρος, να κάνει ένα σκορ της προκοπής. μόνο αν με δώ σαν κυνηγό της αδρεναλίνης του αγώνα, που δεν είμαι, απλά προκύπτει στην διαδικασία, μπορώ να δώσω μια συνέχεια.

παρακαλώ. ω Τοξότες και μη!
δώστε μου λόγους αιτίες και αφορμές, ώστε να καβαντζάρω τον δύσκολο κάβο... ετούτος ο έρως που παρατράβηξε, πρέπει να συνεχιστεί με άλλη μορφή. αφού δεν έγινε γάμος, ας γίνει ότι θέλει. αφού εγώ δεν ζητώ κάτι συγκεκριμένο. αφού δεν του ανοίγω δρόμους με προοπτική. αφού βάλτωσα...

γιατί κατά βάθος ξέρω πως έχει πολλά ακόμα να δώσει...




.