30 Απρ 2013

πάμε Σπάρτη;





ναι στην Σπάρτη!
ίσως στο Μαρκόπουλο...



ποια Σπάρτη και ποιο Μαρκόπουλο,
ωρέ Μαύρε; 





21 Απρ 2013

ready? steady? Go!

facebook page!  Musica!




Ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας σας καλεί στο 1ο Φεστιβάλ Ορειβατικού & Θαλάσσιου Αθλητισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 5 – 9 Ιουνίου 2013 στην ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας στο Ανατολικό Πήλιο.
Έντεκα υπαίθριες δραστηριότητες: αναρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, ποδήλατο βουνού, θαλάσσιο κανό, flying fox, τοξοβολία, καταδύσεις, ιππασία, πεζοπορία, αγώνας ανωμάλου δρόμου, αγώνας προσανατολισμού.
Παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις όπως σεμινάρια μετεωρολογίας, προσανατολισμού, Α' βοηθειών, προβολές ταινιών, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, street partys και πολλά άλλα.
Ολα, για πέντε μέρες,, σε ένα μαγευτικό τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ιδανικό για μια μεγάλη απόδραση!
Με την συνεργασία μιας μεγάλης ομάδας εξιδικευμένων εκπαιδευτών: Νίκος Μαγγίτσης, Σούλης Αποκρεμιώτης, Αλέξανδρος Πετρούτσος, Θάνος Νικάκης, Κίμωνας Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Ρηγόπουλος, Χρήστος Ζούμπος.

Σύντομα θα δημοσιοποιηθεί το πλήρες αναλυτικό πρόγραμα και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη σας απόδραση!

13 Απρ 2013

το Γήπεδο με την Ψησταριά!



άντε να σώνουμε καμιά φορά...

λέω,
ως Πολύ Καλούς Φίλους μπορώ ευθαρσώς να χαρακτηρίσω, τον αφρό και μη, των τοξοτών. εντάξει με compound δεν έχω πάρε δώσε, μια καλημέρα που λέει ο λόγος :) αλλά όλοι οι σύνθετοι, στην ντουλάπα η στο πατάρι, ένα recurve το έχουν...

με λίγα λόγια, σε λίγο ξεκινάω να καθαρίζω ετοιμάζω το Γήπεδο με την Ψησταριά! στον περσινό "διασυλλογικό" το πάσχα ήμασταν Πέντε (5) Σύλλογοι. γιατί τοξοβολία υπάρχει και Εκτός των Αγώνων!!!





έχουμε και λέμε:

  • γήπεδο.
  • Tuning - συμβουλές (όσο μου κόφτει, εντάξει;).
  • χορδές φτιάχνουμε, 
  • βέλη κόβουμε, 
  • ραντάρ έχουμε, 
  • ψηφιακές ζυγαριές τόξου και βελών επίσης. 
  • τα Σφάγια ρεφενέ. 
  • κρασιά & τσίπουρα, το Άνεσις.





8 Απρ 2013

efot.gr speaking!



ο/η σύντροφος στο τόξο efot.gr,  καιρό τώρα, γράφει σωστά πράγματα περί της κοινότητάς μας.

συμφωνώ και στηρίζω.
στην προσπάθεια κατάκτησης του Αυτονόητου... που δεν υπάρχει!

να το τρέχον σημείωμα :

Έγινε λοιπόν ο πρώτος αγώνας ανοικτού χώρου στις 30-31 Μαρτίου με τα συνηθισμένα ευτράπελα. Λάθος καταχωρήσεις σε στόχους, λάθη σε κατηγορίες, οι στόχοι να ξαναστήνονται, ο αγώνας να αρχίζει …. ότι ώρα μπορέσουμε και οι αθλητές να περιμένουν πότε θα μπορέσουμε.
Όλα αυτά που έγιναν στον ανοικτό χώρο όμως δεν ήταν τίποτα απολύτως σε σύγκριση με αυτά που έγιναν στον κλειστό χώρο που έγινε η γενική συνέλευση !!!!.

Εκεί κανείς δεν ασχολήθηκε γιατί :
Οι αγώνες δεν μπορούν να αρχίζουν στην ώρα τους ?
Ρίχνουνν άντρες γυναίκες ανακατεμένοι ?
Στα αποτελέσματα εμφανίζονται γυναίκες στην κατάταξη ανδρών (και τούμπαλιν) ?
Το γήπεδο αφού στήνεται την προηγούμενη μέρα να χρειάζεται να ξαναστήνεται πριν τον αγώνα?
Χρειάζεται να έχω το φαξ της δήλωσης σαν αποδεικτικό ότι δηλώθηκα (όταν δεν είμαι στη λίστα με τους δηλωμένους) ?

Θα μπορούσα να προσθέσω πολλά γιατί ακόμα αλλά δεν υπάρχει λόγος. Απάντηση έτσι και αλλιώς δεν θα πάρω.
Παρ’ όλα αυτά πήραν άμεσα την απόφαση να πληρώνουν οι αθλητές για την συμμετοχή τους σε αγώνες.

Δηλαδή θα πάω το επόμενο Σ/Κ να αγωνιστώ σε αγώνα:
Που δεν ξέρω να θα με αφήσουν, γιατί πιθανόν να «παράπεσε» το φαξ της δήλωσής μου.
Που για να μάθω τι ώρα θα αρχίσει πρέπει να πάρω το 11888 (το μόνο που θυμάμαι), γιατί υπήρξαν κάτι προβληματάκια
Που δεν έχει τις στοιχειώδεις παροχές, όπως μια βρύση ρε παιδί μου να ρίξω λίγο νερό στο κεφάλι μου.
Που έχει μία τουαλέτα (ανά φύλο) να εξυπηρετήσει αρκετές δεκάδες αθλητών.
Που για να πάρω έναν καφέ στο κυλικείο που έχουν καλέσει πρέπει να τον πληρώσω λες και είμαι στην γνωστή πλατεία
Που αν (μακριά από εμάς) αν υπάρξει ατύχημα ασθενοφόρο θα έρθει ….. όταν μπορέσει.


Για όλα αυτά τα καλά θα κληθούμε να πληρώσουμε μόνο 10 ευρουλίνια φίλοι μου..
Οχι δεν ξέρω αν είναι με ΦΠΑ η όχι, αν θα πάρουμε απόδειξη, αν περνάει στην εφορία, αν θα αποδοθεί ΦΠΑ.

Απλά κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι την απόφαση για την καταβολή «παράβολου συμμετοχής» και την φημολογούμενη χρέωση για την χρήση του προπονητηρίου την πήραν άτομα τα οποία ΔΕΝ θα πληρώσουν ΠΟΤΕ αυτό το παράβολο μιας και δεν είναι αθλητές. (Οι αθλητές ήταν έξω στο γήπεδο και αγωνίζονταν εκείνη την ώρα)

Τα χρήματα του παράβολου θα διατίθενται για την διεξαγωγή αγώνων ή για να καλύπτει η Ομοσπονδία και άλλες τρύπες ? Ποιος θα ελέγχει την χρήση των χρημάτων αυτών ? Μήπως θα πληρώνουμε καθαρίστρια, φως, νερό, τηλέφωνο σε έναν χώρο που δεν έχει ούτε φως,ούτε νερό, ούτε τηλέφωνο και που δεν περνάει καθαρίστρια ?



7 Απρ 2013

φωνή λαού οργή θεού!



αφού "έφτιαξα" κόσμο και κόσμο, με τις φωτό του ψωμιού μου στο FB, δίνω και την συνταγή, ώστε να γλιτώσω το ξύλο:)




τούτη η κατασταλαγμένη συνταγή είναι του ψωμιού που φτιάχνω δυό χρόνια τώρα, και ομολογουμένως έχει καλό και αποδεκτό αποτέλεσμα. Από το ψωμί που έφτιαχνα το καλοκαίρι του 2012, έχει βελτιωθεί σε αρκετά σημεία. Είναι η εξέλιξη και η πείρα που συσσωρεύθηκε

αλλά θέλω να ξεκινήσω με την υπόδειξη, πως μην φοβάσαι! ακόμη και με λάθη η παραλείψεις, το ψωμί που θα πάρεις θα είναι απείρως καλύτερο από την φουσκωτή βλακεία των φουρναρέων που πουλούν 2,60 το αληθινό κιλό. όπως - όσο και να βάλεις από τα υλικά, αποκλείεται να το πετάξεις! στο πρώτο μου ψήσιμο στην ξυλόσομπα, κάτω και πλάγια είχε η φραντζόλα μου, μισό πόντο κάρβουνο. το 'ξυσα και μια χαρά το φάγαμε. αν είναι άψητο, το ξαναψήνεις στην τοστιέρα. αν δεν έχει αλάτι, δεν πειράζει. κλπ

Το πιο απλό πράγμα στον κόσμο είναι το ψωμί στις μέρες μας. Έτοιμο το αλεύρι σε μεγάλη ποικιλία, ηλεκτρικοί οι φούρνοι. Καμιά σχέση με πριν λίγα χρόνια, που ήταν ολόκληρη επιχείρηση, απ' το άλεσμα, το κάψιμο του φούρνου, το ζύμωμα δεκάδων κιλών ζύμης. παρ' όλα αυτά ήταν δουλειά ακόμη και οχτάχρονων παιδιών, καθώς οι ενήλικες νύχτα με νύχτα δουλεύανε μακρυά απ' το σπίτι.


εδώ η συνταγή από την συσκευασία του Ζυμωτό Αγίου Γεωργίου για εύκολη αρχή.

χρησιμοποιώ αλεύρι σκληρό, από ένα μικρό μύλο ( Τσιτσιγιάννης - 2421024820), στα Παλιά του Βόλου, και από τον ίδιο αγοράζω και το πολύσπορο ολικής του Λούλη. το σκληρό - κίτρινο μου στοιχίζει 0,73 και το πολύσπορο 2,20 αγοράζοντας όμως 80- 100 κιλά. φέτος, μέχρι στιγμής, ζύμωσα περί τα 350 κιλά αλεύρι. πάρα πολύ καλό και το σκληρό Λήμνου.
αλεύρια χωρίς γλουτένη (ζέα φάρρο ντίνκελ) δεν δοκίμασα ακόμη, καθώς τα πουλάνε "πράσινα" μαγαζιά και ζητάνε την μάνα τους και τον πατέρα τους, 4,00 το κιλό και βάλε. να τάχουν και να τα χαίρονται!

 αν μπορείς να αλέσεις, στον κάμπο πουλάει η αγροτιά,  
20 λεπτά το σκληρό και 15 το μαλακό στάρι!!! 


πάμε όμως για το ψωμί του θείου Μέλτου :)

3 κιλά σκληρό αλεύρι
1.5 κιλά πολύσπορο ολικής
2,5 κιλά νερό
4 κουταλιές της σούπας αλάτι,
προζύμι.
 6 φόρμες του κιλού.

αν δεν μπορείς να δανειστείς προζύμι, 
 εδώ εύκολα και απλά!


υγ. 18/4/2014. προσθέτω και ένα exelάκι για τον υπολογισμό αλευριών  & νερού :)


από βραδύς "αναπιάνω", πολλαπλασιάζω δηλ. το προζύμι που έχω φυλάξει από την προηγούμενη ζυμωσιά. σε μεγαλούτσικο τάπερ - μπωλ ανακατεύω το προζύμι με μισό κιλό χλιαρό νερό και  ώστε να διαλυθεί τελείως. κατόπιν ρίχνω και μισό κιλό σκληρό αλεύρι, μέρος από το όλον που θα χρησιμοποιήσω την άλλη μέρα. ανακατεύω. το σκεπάζω και το αφήνω κάπου ναναι λίγο ζεστούτσικα.  βάζουμε και μέλι σ'αυτήν την φάση. εγώ βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι Καστανιάς! βοηθάει ιδιαίτερα την ζύμη, και το χαρακτηριστικό, δυνατό, άρωμά του, το βρίσκεις Και στο ψημένο. άλλοι βάζουν ζάχαρη που και αυτή βοηθάει την ζύμη και δεν έχει άρωμα και ιδιαίτερο χαρακτήρα, για τους ιδιότροπους λέμε! :)

την άλλη μέρα με το καλό, σε μεγαλούτσικια λεκάνη βάζω:

  • τα υπόλοιπα 2,5 κιλά σκληρό, 
  • το 1,5 κιλό πολύσπορο.
  • ανακατεύω τα αλεύρια.
  • ρίχνω 1 κιλό νερό χλιαρό νερό στο δοχείο με το αναπιασμένο προζύμι και ανακατεύω. 
  • στο δεύτερο κιλό χλιαρό νερό ρίχνω τις 4 κουταλιές της σούπας αλάτι  + ανακάτεμα να διαλυθεί. το βάζω στην άκρη. θα το βάλω τελευταίο στο μείγμα. 
  • κάνω μια γούβα στο αλεύρι και αδειάζω το νερωμένο προζύμι. ανακατεύω.
  • σε λίγο προσθέτω και το νερό με το αλάτι.
  • ζυμώνω για 10-12 λεπτά, 
  • αν για χ λόγους είναι σφιχτό το ζυμάρι προσθέτω ελάχιστο νερό, μισή χουφτίτσα την φορά. αν ξεφύγω και το μείγμα γίνει πολύ μαλακό και κολλάει και με παιδεύει, στο αποχέρισμα πασπαλίζω λίγο επιπλέον αλεύρι. αλλά για το ψωμί αυτό είναι καλό, θα γίνει πιο αφράτο!
  • σ' αυτήν την φάση, βάζω και λίγο λάδι, αν θέλω να πάω σε τραγανή προς σκληρή κόρα.
  • σκεπάζω και το αφήνω μισή ώρα να "ξεκουραστεί, λες και δούλεψε πολύ... 
  • στο μισάωρο απάνω του ρίχνω ακόμη μια ψιλή από ζύμωμα, ξεκουράζεται κανα τέταρτο και κατόπιν το αδειάζω πάνω σε αλευρωμένο ελαφρά πάγκο για το λεγόμενο αποχέρισμα. 
  • κρατώ ένα κομμάτι (100- 200γρ) για το προζύμι της επόμενης φοράς. 
  • κόβω ομοιόμορφα κομμάτια (6 *1,200) 
  • τα δουλεύω λίγο απλώνοντας και διπλώνοντας.  στο τέλος να γίνουν μακρουλά!
  • τα βάζω σε φόρμες του κιλού. λαδωμένες αν δεν είναι αντικολλητικές.
  • σκέπασμα και ζεστούλα για 2 ώρες το καλοκαίρι. το χειμώνα 3, 4 , 5 όσο χρειαστεί! 
  • θέλουμε να φουσκώσει και να γεμίσει σχεδόν την φόρμα. 
  • προθέρμανση του φούρνου. οι βαθμοί τέρμα! να κάψει καλά!
  • ένα ταψάκι άδειο στο κάτω μέρος
  • χάραγμα της ζύμης με κοφτερό μαχαίρι η ξυράφι, να κοπεί η επιφάνεια. 
  • βάζω στα γρήγορα τις φόρμες και ρίχνω, ένα μπρίκι ζεστό νερό στο ταψί ώστε να δημιουργηθεί ατμός μέσα στον φούρνο. 
  • χαμηλώνω στους 180 βαθμούς. 60 τα λεπτά. 
  • σαν βγει με το καλό, το σκεπάζω.
  •  το αφήνω να κρυώσει σιγά σιγά, επειδή ακόμη ψήνεται.
  • δεν κόβω όσο είναι ζεστό!!! 
  • αν είναι δυνατόν λέμε... :)
κόστος; 
5,50 τα αλεύρια και 0,25 το ηλεκτρικόν. 
5,75 ευρώ για 6,5 αληθινά κιλά ψωμί!

οι σπιτικοί φούρνοι, μάλλον δεν χωράνε 6 φόρμες. δες πόσες παίρνει και κάνε ανάλογη ζύμη, να μην είναι άδειος ο φούρνος με μια φόρμα! αντιοικολογικόν!
μια φορά έκανα δυό καρβέλια από πεντόκιλη ζύμη. ναι από 2,5 κιλά! λίγο παραπάνω ψήσιμο. πήγα το ένα ζεστό ζεστό δώρο και είχαμε λιγοθυμιές :)

μερικά tip: 
μερικοί το βρέχουν ελαφρά όταν ξεφουρνίσουν. 
βάλε φύλλα πορτοκαλιάς λεμονιάς κλπ πάνω στην λαμαρίνα, αν πας σε καρβέλι. δίνουν φίνο άρωμα και δεν κολλάει στην λαμαρίνα'
αν όχι, λίγο κουάκερ η λίγο αλεύρι, εδώ απλά για να μην κολλήσει. 
σουσάμια, παπαρουνόσπορο κλπκλπ στο αποχέρισμα πριν το βάλουμε στις φόρμες.
καρύδια, σταφίδες, κρεμμύδια, τυρί, ότι βάλεις καλό είναι και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

καλοφάγωτο!




4 Απρ 2013

Απουστόλ(ι) συλέου!

Γειά σου Μίλτο,
τι κάνεις ωρέ; Έχω καιρό να ακούσω νέα σου και ανησύχησα . Πώς και δεν κατέβηκες Αθήνα μεριά για τον αγώνα; Είπα θα τους έβαζες τα γυαλιά πάλι... Καλά, πού είναι οι νέοι να πάρουν τα ηνία ΟΕΟ; Αυτά. Απλά ήθελα να σου πω ένα γειά.

Τα λέμε,
Αποστόλης


Απουστόλη συ λέου!

δλέβου να σμαζηφτώ! :) βάφω, επισκευάζω, κάνω πράγματα που χροοοοόνια τώρα έκανα πως δεν τα έβλεπα κλπκλπ...
ρίχνω μέσα, στο τσουβάλι με τα κουρέλια, για τον μυικό τόνο και συντήρηση. πότε πότε στην απόσταση, γιατί εκεί τα βλέπεις όλα + τις πάντα απαραίτητες μικρορυθμίσεις.



πράγμα παράξενο, μετά πό 11χρόνια εναγώνιας αναζήτησης, στα ξαφνικά κατάλαβα οτι εσυνετελέσθει ποιοτική αλλαγή, επί τα βελτίω!

Πολύ Σταθερό το άνοιγμα,
Πολύ καλό και σταθερό το είδωλο,
Πολύ καλή, αν και πονεμένη, πλάτη.

προφανώς όλο αυτόν τον καιρό, Δεν είχα την σωστή "πλάτη". αυτό λέω έγινε από την στιγμή που χαλάρωσε για τα καλά η παλάμη του τόξου, αλλά και της χορδής.
μεγάλη υπόθεση σου λέω...
πήγε το φορτίο και στηρίχτηκε, που αλλού; στην πλάτη και στην μέση.

τεςπα θα το δείξει και το χαρτί, αν τα καταφέρω να κατέβω στις 14/4, αν όντως έγινε κάτι η είναι ανεμογκάστρι...




νάσαι καλά φίλε μου και δυνατά στην ανηφόρα!