9 Νοε 2018

Lepanto! η 16ο TFG.

          

              έγραφα μετά την Ξηρόβρυση οτι  "τα TFG με βάλανε σε ένα δρόμο, αδιανόητο πριν μερικά μόλις χρόνια! η ανταπόκριση του λαού, μου δίνει νέα ώθηση, το 16ο θα ανεβάσει κι άλλο τον πήχη! ήδη το σκέφτομαι! "

ναι! καλά! η πραγματικότητα πάντα δίνει το κάτι παραπάνω, το αλάτι, το απρόσμενο, για να μην βαριέσαι, μην και νόμιζες οτι τα έχεις δει όλα. 






το 16ο φίλε μου πήγε στην Ναύπακτο, στο Lepanto των Βενετσιάνων!





η πόλη στις 7 του Οκτωβρίου γιορτάζει την ιστορική ναυμαχία (1571) όπου η συμμαχία των ευρωπαϊκών δυνάμεων της εποχής (Ισπανοί, Βενετσιάνοι, Γενοβέζοι, Σιτσιλιάνοι, Μαλτέζοι και άλλοι μικρότεροι) κατέστρεψαν τον στόλο των Οθωμανών και σταμάτησαν την επέκτασή τους προς τα δυτικά. Αδιανότητη σε έκταση και σε αίμα σύγκρουση. 

αλλά τάχει πει ο Μέγας Ηράκλειτος, αιώνες πριν: Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς. Και τους μεν θεούς έδειξε, τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε, τους δε ελευθέρους.








μας κάλεσαν το λοιπόν και εμάς να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων με αγώνα γύρω από τα τοίχη της Ναυπάκτου, και βέβαια πήγαμε τρέχοντας! ε είναι ένα φετίχ το Κάστρο. και ο Παύλος χρόνια τώρα το έψαχνε. 

στήσαμε μια πίστα με σχετικά εύκολους στόχους, λίγες τριπλέτες, ώστε να μην στεναχωριούνται οι  T, L & B. 
δεν είχε ανηφοριές και δυσκολίες στην βόλτα, μέσα σε όμορφο πευκοδάσος.






στην προσπάθεια να λείψουνε οι γκρίνιες, (οτι κάποιοι μετράνε με τεχνικά μέσα τις αποστάσεις), και αφού λοιπόν δεν μπορούμε μόνοι μας να πειθαρχήσουμε και φυλάξουμε αυτήν την νοστιμάδα κλπ ο Παύλος στην εκκίνηση, έδωσε τις αποστάσεις!!! 

βέβαια, μετά από αυτό είχαμε άαλλες γκρίνιες, οτι δηλαδή "αδερφέ ξενερώσαμεν" ...

προφανώς και δεν έχει τέλος αυτό το νταλαβέρι... αλλά πάντα ακούμε την άποψη του λαού του TFG, αφού μαζί το χτίζουμε!







φυσικά και δεν θα ονοματίσω το επόμενο Πήλιο (τέλος Μαΐου μάλλον)  17ο από τώρα! καθώς κάτι ακούω για Άλσος Φιλαδέλφειας στα τέλη Μαρτίου!  :)


μέχρι τότε, θα ψάχνω τα δάση και τις ρούγες του Μουρεσίου, για την ομορφότερη διαδρομή, με τους δυσκολότερους στόχους ever! :)







γρηγορείτε! 
και να ασκήστε καθημερινά!


αποτελέσματα άπαιχτα από τον Ναπολέοντα λέμε!