8 Ιαν 2010

φάλτσο η πορεία...

  • κάπου κάνω λάθος. 
  • κάτι κάνω λάθος.
  • κάπου, κάνω κάτι λάθος. 
  • κάτι λάθος κάνω κάπου. 
  • κάπου, λάθος κάνω, κάτι.
όσο φτιάχνω το βέλος, όσο  καλύτερα στήνω το τόξο, όσο καλύτερα εκτελώ, όσο περισσότερο προσπαθώ, τόσο ανοίγει το group... κάθε μικρή αλλαγή, φέρνει μιά πρόσκαιρη βελτίωση, της μισής μέρας και άν. μετά πάλι στα ίδια. οι παραλλαγές είναι αρκετά μικρές και δεν είναι ανάλογες του ανοίγματος.
επομένως κάπου κάνω ΕΓΩ λάθος!!! κάπου αρμενίζω στραβά!!!γιατί ο γιαλός είναι αυτός που πάντα ήταν...αλλά που;

γνωρίζω, πως η καλή σωστή βολή δεν είναι κάτι που καταχτιέται, αποθησαυρίζεται, αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση . κάθε μέρα χρειάζεται να δουλεύω, για να το συντηρώ και να το βελτιώνω. και δουλεύω. πολύ!!!

επίσης πως το ποιοτικό άλμα, χρειάζεται ποσοτική συσσώρευση. και δουλεύω. πολύ!!!

γνωρίζω, πως ο άνθρωπος τείνει να παίρνει σιγά σιγά, αδιόρατα, την εικόνα, την ιδέα που έχει για τον ίδιο τον εαυτό του. η εικόνα που είχα για μένα στο τοξοτικό στερέωμα, είναι το δουλεύω και προοδεύω.
αλλά, αυτό δεν συμβαίνει τώρα τελευταία, είν' η αλήθεια... όχι μόνο έπιασα πλατό αλλά και πισωγύρισα σε " παιδικά" λάθη. δουλεύω, ανακαλύπτω, συνθέτω και εν κατακλείδι δεν μπορώ να ρίξω 3 βέλη με τον ίδιο τρόπο...στην καλύτερη περίπτωση είναι 10-10-8 η 10-9-9. τώρα τελευταία άρχισαν να εμφανίζονται και 7άρια... και μη χειρότερα... υπάρχει και η Κουμαριανίαση!!!

στην Βαβυλώνα, συνηθιζόταν, όταν ένας ασθενής δεν γνώριζε από τι έπασχε, να βγαίνει στο δρόμο και να ρωτά μιλά με τους περαστικούς, στο τέλος κάτι μάθαινε...

εδώ και να βγώ, ποιόν να δω; και σίγουρα δεν θα έχει δει στην ζωή του τόξο... γι' αυτό τα λέω σε σένα... μπας και γίνει κάτι...

14 σχόλια:

indy είπε...

min to zalizis giati tha se zalizi ki auto me tin sira tou, ego simera ksanaekana to toksaki opos itane. phga na to zaliso, alaksa to rest, alaksa xordi, kai anarotiomoyn toso kairo (20 meres) giati, ti ftei, ego fteo sigoura elega, kiomos ela pou parolo poy i rithmisis itan telies(ta metrhsa ola sto xiliosto rest, buton fterota, aftera) den pigene to atimo den mporesa na to vro to giati kai apofasisa na to ksanakano opos itan. kai molis to ekana....paou na ta 10ria. prepei na bris tis rithmisis pou sou teriazoun, kai oxi ti lene ta vivlia. oung!

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγέ Μήλτο .
Νομίζω ότι είναι καιρός να μπεις σε αυτό που λέω συχνότητες .
Για διαφορετικό στήσιμο του τόξου -βέλους θα εχεις διαφορετικά αποτελέσματα .
Δες σε πιο σετάρισμα τα αποτελέσματα είναι καλά έως τέλεια , ακόμη και εάν είναι αντίθετα με ότι λένε τα βιβλία (στο παγκόσμιο τις γερμανίας έκανα πανελλήνιο στα 90 μετρα με ACE και το το βέλος είχε προβολή χορδής ΜΕΣΑ και όχι έξω όπως έλεγαν τα βιβλία).
Επίσης οι διαφορες στο χιλιοστό τις χορδής παίζουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ εδώ στην Ορεστιάδα με δέρνουν εάν αναφέρω κάτι τέτοιο αλλα η αλήθεια είναι ότι +-1 χιλιοστό είναι το όριο για τα καλά αποτελέσματα .
Πιάσε τις ρύθμισις που εχεις με τα καλύτερα αποτελέσματα και κρατα τες στο τέλος θα υπαρχει μονο μια ρύθμιση και θα πεζεις μονο με τη χορδή .
Δεν χρειάζεται να σου πω τίποτε για τις ρύθμισεις εχεις γίνει expert τόσο καιρό , πιάσε μονο τις ρύθμισις που δίνουν "καρπούς" περιόρισε τις ασκοπες αλλαγές πάνω στο τόξο και ασχολήσου μονο με την τεχνική Σου :) ναι το λέω και αυτό (από έναν ένθερμο οπαδο τις ρύθμισις του τόξου).
Η όλη ρύθμιση σε μένα πάνω στο τόξο διέρκησε 3,5 χρονια, μόλις ξεκινήσω ξανά τοξοβολία θα χρειαζομε μονο βέλη αλλα έχω παντού σημάδια για το που πρέπει να βρίσκονται οι ρυθμίσεις πάνω στο τόξο μου.-σύμφωνα παντα με τους κανονισμούς κριτών-
Δώσε σημασία όταν ξεκινάς τις βολές σου που είναι οι ρύθμισις στο τόξο σου και στην πάροδο τον βολών εάν εξής απόκλισης σε brace high , tilering , προβολή βέλους χορδής , φτερωτά άφτερα , .
Δοκίμασε χ10 - "βάρυ και σκληρό" βέλος κανονική μύτη - για μεγαλύτερη ταχύτητα , και περισσότερη δύναμη τόξου.
Τσέκαρε μόλις βρείς σωστές ρύθμισις στο τόξο και καλές βολές τους βιορυθμούς :) παίζουν ρόλο όταν λες ότι 1 χιλιοστό στο brace high μου χαλάει την βολή.
Επίσης κάτι τελευταίο όσο "πλησισαζεις" στο τέλειο στήσιμο τοξότη τόξου τόσο περισσότερο τα ερωτήματα αυξάνουν αντί να μειώνονται :) .
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ελπίζω σύντομα να είμαι κοντά σας.
Υπερβόρειος.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

φίλοι μου, αγαπημένοι!!!
ευχαριστώ για τις συμβουλές και την συμπαράσταση...

αϊ κι θα ιδούμι τι θα γέν(ι)...

προς στιγμήν, άλλαξα, ανέβασα λίβρες, καθώς έτσι πηγαίνω πιό συμμαζεμένα πιό προσεχτικά, πιό γοργά και όχι τραλλαλλα. ναι είδα βελτίωση, ως συνήθως!!! οι αλλαγές με ανεβάζουν!!! ίσως οι extreme να είχαν κάποιο προβληματάκι, τις έχω δουλέψει και πολύ...

αϊ κι θα ιδούμι...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημενε φιλε καλη χρονια με υγεια σε σενα κ τους συναθλητες μας.Εχω πει πως οσο περισσοτερο το ψαχνουμε τοσο θα βυθιζομαστε στα καναλια της συνολικοτερης αγνοιας.Οι ρυθμισεις πρεπει να γινονται απο αυτους που ξερουν κ κανουν μονο αυτο.Εμεις πρεπει να επικεντρωθουμε στη δημιουργια καλης τεχνικης κ στη καλυτερη χρηση του εξοπλισμου μας.Η προσπαθεια καλυτερης ρυθμισης,συμφωνα με τα βιβλια, μας προσφερει περισσοτερα νευρα κ χασιμο χρονου.Οσο δεν το εψαχνα πηγαινα πολυ καλυτερα,οταν μπηκα στο τριπακι των εξειδικευμενων ρυθμισεων αρχισα να χανω ποντους κ εδαφος.Με στοιχειωδη ρυθμιση τωρα δουλευω μονο τεχνικη.Βοηθανε βεβαια κ οι αγαπημενοι φιλοι με τις συμβουλες τους που εφαρμοζοντας τες εχω κερδισει αρκετα.ΤΡΕΜΕΤΕ ΦΙΛΟΙ!!!!Αυτο που μ'ενδιαφερει τωρα ειναι να κανω οσο γινεται πιο πολλες προπονησεις δουλευοντας μονο τεχνικη.
Αντε λοιπον φιλοι ιθαγενεις συντομα να βρεθουμε να μετρηθουμε κ ναμαστε ολοι στο μετρο οπως λενε κ οι σαρακατσαναιοι!!
Μετα τιμης Καλομοιρης Γιωργος
commando-archer@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

προσωπικώς, ως ουδεμίαν σχέση κατέχων μετά της τοξοβολίας, ου μην αλλά και της ψωλοβολίας, έχω να πω ότι:
Καλώς κατέχεις τι πρέπει να κάνεις.
Θυμήσου λοιπόν ....για να πετύχεις τον στόχο, οφείλεις να ξεχάσεις τον στόχο....

Το γνώριζες, έτσι δεν είναι;

Για να δούμε αν θα καταφέρεις να το εφαρμόσεις...

Όσο για τις υποδείξεις των αξιοθαυμάστων συναθλητών σου, πρέπει να παρατηρήσω ότι είναι έμπλεες στοργής και αφωσιόσεως και καταδεικνύουν άτομα που ασχολούνται φιλοτίμως και φιλέργως.

Να σου υποδείξω ωστόσο, ότι τα όσα εσύ και οι αποδέλοιποι υπέροχοι καταγράφουν, συνιστούν το αποδεικτικό υλικό για τους μηχανισμούς αναδράσεως του εγκεφάλου.
Δεν έχει να κάνει λοιπόν με την τοξοβολία, αλλά για οτιδήποτε εμπίπτει στην περιοχή μηχανισμών πρόσληψη πληροφορίας-αντίδραση-ανάδραση
Σ αυτό το σημείο, και πάλι το Ζεν σωστά προτείνει εκείνο που προαναφέραμε.
Διότι, με την πρότασή του, υπερκεράζει την εκ του Ευρωπαϊκού δυισμού ανακύπτοντος αδιαπεράστου τείχους που διαφοροποιεί το υποκείμενο από το αντικείμενο (βασική αρχή για την απαρχή της Ευρωπαϊκού τύπου γνώσης) αλλά αρχή η οποία καταλήγει πάντοτε στην διατύπωση ..διαχείριση της πραγματικότητας...
Και όπως αντιλαμβάνεσαι ω τοξότα, εφ όσον αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα με διαμεσολάβηση (βλέπε διαχείριση), την έχεις πουτσημένη από χέρι

Μηδέν άγαν !

Λουίζα ντε Πόρκα



Περισσότερα από κοντά....

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Αγαπητή Λουίζα ντε Πόρκα,

όταν θα λύσω αυτό το Κοάν, θα κεράσω στου Ποσειδώνα, έστω και επί πιστώσει... μέχρι τότε το κεφάλι κάτω και δουλειά!!!

αν με ακούτε...
commando-archer, σαν να σε βλέπω έτοιμο με το αλεξίπτωτο να σαλτάρεις, πρόσεξε που θα προσγειωθείς...

Μακη & Ινδιάνε, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ένα ομαδικό...έστω και στη Ρόδο για αρχή...

Ανώνυμος είπε...

Από αυτούς που θα βρείς στον δρόμο σου φαντάζομαι ότι θα ακούσεις διάφορα πράγματα.

Ο Πηλιορείτης θα σου έλεγε μια ιστορία σαν την παρακάτω :
Όταν ρώτησαν μια σαρανταποδαρούσα πως καταφέρνει και συγχρονίζει και τα 40 πόδια της ώστε να περπατάει, αυτή για να απαντήσει κάθησε και το σκέφτηκε. Αυτό ήταν. Μπερδεύτηκε τόσο πολύ που δεν κατάφερε να ξαναπερπατήσει φυσιολογικά για πολύ καιρό.

O επιστήμονας της μεγαλούπολης θα σου έλεγε κάτι σαν :
Αγαπητέ μου είναι φανερό ότι πάσχεις από το σύνδρομο paralysis by analysis. Σκέφτεσαι πολύ, γράφεις περισσότερο, ακούς συνέχεια... Είναι φυσικό να χάσεις "τα αυγά και τα πασχάλια".

Ο κινέζος θα σου έλεγε την γνωστή (από το blog σου) κινέζικη παροιμία keep walking.

Στο παραμύθι της γιαγιάς θα άκουγες κάτι σαν : Αγόρ' μ, ψαχνς ψυλ σταχχρα.

Ο δάσκαλος οδήγησης θα σου έλεγε να αλλάξεις ταχύτητα, οι στροφές ανέβηκαν πολύ και θα κάψεις το μοτέρ.

Η γάτα σου θα τριβόταν πάνω στο πόδι να την πάρεις αγκαλιά και να καθήσετε μαζί να αγναντεύσετε το Αιγαίο, γιατί όλα αυτά είναι too much και της χαλάνε τα κέφια.

Οι προπονηταράδες θα σου ξαναρυθμίζαν το τόξο και "ωποσδήποτε" θα σου ξαναβελτίωναν την τεχνική.

Ο ψυχολόγος θα σου έφτιαχνε την ψυχολογία, γιατί ώς γνωστόν η ψυχολογία είναι σημαντική.

Θα χορτάσεις βέβαια από χαβαλέ, koan, πλακίτσα και προσωπικές εμπειρίες από συνάδελφους τοξότες, αλλά με μια δεύτερη σκέψη θα καταλάβεις ότι είναι μόνο απόψεις και όχι λύσεις.

Νομίζω πάντως ότι οι καλύτερες λύσεις είναι οι δικές μας λύσεις...
(έστω και με λίγη βοήθεια από φίλους που σέβονται αυτό που κάνουμε και ξέρουν γιατί μιλάνε).

Να σε κεράσω μια μπύρα μετά τον επόμενο αγώνα ?

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

μια μπύρα μετά τον αγώνα για να ξεδιψάσουμε και ακόμη μια μετά για να τη φχαριστηθούμε, είναι ότι πρέπει...

τα κοάν είναι πολύ χρήσιμα, καθώς δεν λύνονται λογικά...και βλέπεις που μας έφερε η δυτική λογική!!!

καλά πάει... μη φοβάσαι και θα είμαι γερός και στα βέλη και στις μπύρες...

Ανώνυμος είπε...

Διστυχως δεν πινω μπυρες αλλα τρωω πολυ,κ οσο για λογικη γιατι να το κουραζουμε.Αυτά τ αφήνω για σας,τα παίρνω έτοιμα εγω,δεν με πειράζει.
commando archer

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

καλά, εσένα Γιώργο θα σε δέσω μαζί με τον Βασίλη και θα σας φουντάρω ανοιχτά να ησυχάσω...γιατί να το κουράζουμε, μην το κουράζεις, άστο χέστο μην το ψάχνεις... :-))

αυτό το γεμάτο περιέργεια ψάξιμο, είναι για μένα όλο το ζητούμενο!!!

Γουφ είπε...

ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΚΣΟΒΟΛΙΑ...

ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΤΟΚΣΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΛΑΓΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ..

ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΙΑΣΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΕΞ ΤΟ ΛΑΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΣΟΥΞΕΙΣ...

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

α ρε Γουφ, να είχα μυαλό, να το δούλευα...

πάντως το κόλπο με την σπηλιά στο Πλιασίδι, είναι τουλάχιστον αυθεντικό... είναι super,
αλλά λαγοί τέλος,
μόνο αγρόγρουνα...
και βολιώτες απ'μαζώνννει μαν'τάρες...

Vassilis είπε...

Μίλτο

Εγω άρχισα μαθήματα κολύμβησης ανοιχής θαλάσσης (δι' αλληλογραφίας, μην κουραζόμαστε κιόλας :)
Δεν θα ησυχάσεις εύκολα από μένα ...χεχεχεχε

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

μακάρι,
ΠΟΤΕ να μη ησυχάσω από σένα, Γέρο!!!