13 Ιουν 2010

ναυτιλία στο χάος

κοιτώ τα περασμένα ημερολόγια, και χαμογελώ με την φρενιασμένη προσπάθεια, να φτιάξω την βολή μου και να ταιριάξω τα υλικά. τέτοιον καιρό αξημέρωτα, στο καλοκαιρινό, κοντό, γήπεδο, συνέβαινε το μεγάλο ξεσάλωμα και μπέρδεμα! click από δώ, mm από κει, όχι κλειστή βάση όχι ανοιχτή.  click με πάτημα στο στόχο, με τράβηγμα της χορδής, ζυγισμένο μπρος πίσω, αργός ρυθμός με πολύ control σε κάθε βήμα, γρήγορο – τάχα ενστικτώδες....ώχ'ωχ πάλι πέρασε η ώρα! άντε αύριο πάλι
και βέβαια, άλλο το τι νόμιζα οτι έκανα, και άλλο το τι συνέβαινε. το δε 10ρι στο χαρτί δεν είναι πάντα οδηγός. συμβαίνει και με αλληλοαναιρούμενα η αλληλοσυμπληρούμενα η ( το καλύτερο) αλληλοαναιρούμενοσυμπληρούμενα λάθη, και απ' την μεριά των υλικών, αλλά βέβαια και απ' την μεριά της εκτέλεσης. το χάος!
φέτος, η καλοκαιρινή περίοδος, είναι κάπως διαφορετική. αφού μετά από τόση δουλειά εμπέδωσα καλά, πως ένα βασικά ρυθμισμένο τόξο, με ένα έστω και περίπου βέλος αλλά κυρίως με σωστό μήκος(!) που να δίνει ένα σωστό Τ και ζύγισμα (αυτό είναι το δώρο σήμερα, όχι Κορίνα, όχι για σένα), φτάνει και περισσεύει, αφιερώνω την μία μόνο ώρα που δικαιούμαι, στην βολή αυτή καθαυτή. ακόμη βέβαια, παρατηρώ, ανιχνεύω και διαλέγω, τον τρόπο. η καλύτερα πιστεύω οτι διαλέγω. πρώτα η ψυχή και μετά το χούι, λένε στο χωριό μου.
ε θα πάρει κάποια χρόνια φαντάζομαι, για να φύγει κι αυτό απ' την μέση... μέχρι τότε θα ψάχνω την τέλεια βολή, που μόλις αρχίζω να ψηλαφίζω.

κι ένας μικρός δαίμονας μου λέει.
πως δεν υπάρχει...

22 σχόλια:

Οποιοσδηποτε είπε...

Εν το κατεω το τοξοβολικο. Αλλα απο την πιο φιλοσοφικη αποψη της τελειοτητας, μαλλον για να φκιασεις κατι καλο και σταθερο πρεπει να του βαλεις ατελειες, και μικρα λαθη που θα το κανουν προσωπικο και συμπαγες.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

ευχαριστώ Μαρία...
το εννοώ και
βεβαίως το εκτιμώ...

τώρα που το είπες, θυμήθηκα τον Χατζηκυριάκο Γκίκα, που ακριβώς αυτό έλεγε για την ζωγραφική του, πως κάπου εβαζε έκρυβε κάποια λαθάκια για να ζυγιάζεται και να ομορφαίνει...

Ελεονώρα είπε...

Τα βέλη σας, τα κλέη σας...

Οποιοσδηποτε είπε...

Eλεονωρα, ξερω τι εκανες περυσι το καλοκαιρι...

Ελεονώρα είπε...

Δεν ξέρω αν είστε κι εσείς τοξοβόλος,αλλά εγώ προτιμώ τον αυθεντικό: του Πηλίου όρους, τον Μέλτο τον ασυγκράτητο.

Ανώνυμος είπε...

Η τέλεια βολή υπάρχει αλλά ... βγαίνει με άλλους που δεν την παραζαλιζουν.

Ανώνυμος είπε...

Η τέλεια βολή υπάρχει αλλά ... βγαίνει με άλλους που δεν την παραζαλιζουν.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

εντάξη... το έπιασα το υπονοούμενο....

Πέρις είπε...

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε προκλητικά και σκανδαλιστικά τα πάνω από το γόνατο φορέματα καλώντας τις γυναίκες να ντύνονται με πρότυπο το... ράσο των κληρικών, ενώ αναφερόμενος στις παραλίες έκανε λόγο για ''υπαίθρια κρεοπωλεία''.
Εσύ Μίλτο που εποπτεύεις από τη βεράντα του ΑΝΕΣΙΣ, ενίοτε με κιάλια, τους προσκυνητές και τις προσκυνήτριες της παραλίας του Αη Γιάννη, συμφωνείς με τον Παναγιώτατο; Γίνονται αγοραπωλησίες
κρέατος κι αν ναι αφορούν μόνο το γυναικείο κρέας;
Μήπως το χάος είναι κάτι καλό, όταν ξεφεύγει από το πεδίο τοξοβολίας του Αη Γιάννη και φτάνει στο Κυριακάτικο κήρυγμα στον Άγιο Θεράποντα (sic) Θεσσαλονίκης;

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

αντιπαρέρχομαι την αρχέγονη αγοραπωλησία σωμάτων και συνειδήσεων, και επικεντρώνομαι στο χάος...

στα σίγουρα δεν υπάρχει... είναι δικός μας κώδικας, αποκύημα του νου...

ο "Αγιος" Σαλονίκης; θα τον χαρακτήριζα γραφικό, αν δεν ήταν επικίνδυνος...

ινδιανος είπε...

Οταν δεν υπαρχει καποιος να σε καθοδηγησει καλη ωρα επαρχια, αναγκαστικα περνας απο τον δρομο του ψαξιματος(τεχνικα και υλικα). Αν τωρα εισαι τυχερος και η αντιληψη σου δεν πεσει εξω, προχορας γρηγορα στην αρχη, μετα κανεις μια μεγαλη κοιλια(εξαρταται απο την αντιληψη και τον χρονο που διαθετεις), μετα ξανανεβαινεις, σταθεροποιησαι καπου ψηλα, ερχεται μια συντομη πτωση και
ΜΠΑΜ!!! φτανεις στα σαλονια τα παγκοσμια.
Αυτο παρατηρησα σε μενα τουλαχιστον.
Μετα το παθημα της ιταλιας το οποιο δεν ειχε να κανει με αγχος του αγωνα και κοντρας, αλλα με μια λεπτομερια, κατι που αλαξα το τελευταιο 3μηνο.Και ψαχνομουν στα υλικα μου... ευτηχως ηρθε η φωτιση πριν την προκριση στην ολυμπιαδα. Τωρα εδω και 2 βδομαδες ριχνω πιο σταθερα απο ποτε.

ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπον μεχρι τοτε, γιατι απ'οτι βλεπω αλλους αγωνες δεν θα εχει φετο το καλοκαιρι.

Παει και το κυπελο,και το πρωταθλημα γιατι λεει καποιος εντελως τυχαια μπορει να κανει....να μην συνεχισω, οποιος πηρε το εγγραφο απο τον φιλοκτητη ξερει. Αυτα ειναι τα πραγματα με την κοντρα του φιλοκτητη με την ομοσπονδια, ο οποιος εχει δικιο μεν σε πολλα απο αυτα που αναφερει αλλα με αυτον τον τροπο καταστρεφει την ιδια την τοξοβολια.
Ετσι καταλαβα τουλαχιστον.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε τοξότη του Πηλίου,
μπορώ να σου προσφέρω περισσότερες πληροφορίες για την Ελεω-Νόρα

Στο μεταξύ, όλα όσα αναγράφονται για τα λαθάκια που νοστημεύουν.. ομορφαίνουν... και άλλα παρόμοια εύγευστα, βρίσκονται έξω από το δωμάτιο της κυρίας Αλήθειας, αλλά μηδεπώποτε εισέρχονται, και τούμπαλιν και vice versa.
(όχι λόγω συστολής, μα από ανεπάρκεια γνώσης)

ΥΓ συγχαρητήρια στην κεχαριτωμένη τοξοβολική συντροφία σας

Κορίνα ντι Μάρε

Οποιοσδηποτε είπε...

Καλως Ηλθατε! Σας περιμεναμε.

Ελεονώρα είπε...

Βλέπω πλάκωσαν και οι αντίζηλες...
Πάσο.

ινδιανος είπε...

Κορινα, για ποια ανεπαρκεια γνωσης μιλας?
Ιστορια κανουμε? η μαθηματικα?

Οποιοσδηποτε είπε...

Προτεινω να στησουμε ενα μηλο στο κεφαλι της καθε κορινας.

Vassilis είπε...

Περίεργο "χόμπι" η τοξοβολία.
Πάω για προπόνηση (μόνος γιατί μόνο έτσι μπορείς να εκτιμήσεις τι κάνεις) και πιέζομαι, αγχώνομαι, προβληματίζομαι γενικά.
Γιατί αυτό έτσι, γιατί εκείνο αλλιώς,αν αυτό..., μήπως εκείνο ..? Ένα χόμπι πρέπει να σε διασκεδάζει !!!!!!!!!!
Πάω λοιπόν για προπόνηση στον σύλλογο με τους φιλοσυναθλητές και ....έρχεται η διασκέδαση και η χαλάρωση
Ότι δηλαδή πρέπει να παίρνεις από το χόμπι σου. Και μετά έρχονται και οι αγώνες. Εκεί έρχεται και η απόλαυση.
Να βρίσκομαι σε ένα χώρο με φίλους από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και να διασκεδάζουμε κάνοντας αυτό που μας αρέσει.
Ε λοιπόν ...καλός ο προβληματισμός της μοναχικής προπόνησης, καλή και η απόλαυση των αγώνων
Αλλά ρε παιδιά προτιμώ την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ απλή διασκέδαση της προπόνησης στον σύλλογο μου.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

καθαρές κουβένετες απο καθαρό μυαλό... αγάντα Βασίλη!!!

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

αυτό που σε κάνει Βασίλη να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, στην μοναχική προπόνηση είναι οτι συγκεντώνεσαι αρκετά έως και απόλυτα, η κίνηση γίνεται αντιληπτή με λεπτομέρια και εμβαθύνεις και βγαίνουν στον αφρό τα λάθη και η ανεπάρκεια και τα βελτιώνεις όσο μπορείς κλπ κλπ.
με την παρέα δεν γίνεται δουλειά σε βάθος γίνεται χαβαλές, πράγμα πολύ χρήσιμο και αυτό. μπορείς να το δείς και σαν άσκηση στην συγκέτρωσή σου. σε τί βαθμό μπορείς μες τον χαβαλέ να πάρεις ενα ποσοστό καλής ποιότητας προετοιμασίας και φόρμας.
ο αγώνας είναι οι προαγωγικές εξετάσεις, το διαγώνισμα του σχολείου.
τι σου έμεινε απ'όλη την χρονιά!

Vassilis είπε...

Και όμως ρε Μελτ'.
Βρίσκω πως (όσο και αν μου λέιπουν οι αγώνες) τις περισσότερες φορές μου λείπει ...........ο χαβαλές του συλλόγου.
Τις προαγωγικές εξετάσεις και το διαγώνισμα του σχολείου τα έχω αφήσει προ πολλού πίσω μου (φτου μακριά !!!!)

Ελεονώρα είπε...

Υπάρχει μια βασική διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στον Μέλτο και τον Vassilis. Προτείνω να τη λύσετε με μονομαχία, όχι με τόξα ούτε ξιφήρεις. Με ελληνορωμαϊκή πάλη. Και τι δε θάδινα γι΄αυτό το θέαμα. Ευνόητο, βέβαια, υπέρ τίνος θα στοιχημάτιζα.

Vassilis είπε...

Ελεονώρα
Μεταξύ της ... όποιας φιλοσοφίας μου (λέμε τώρα) και της φιλοσοφίας το Μίλτου ΔΕΝ υπάρχει ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ διαφορά. Υπάρχει μία χαώδης διαφορά
Ο Μίλτος το ψάχνει, γιατί-πως -αν...κλπ. Περπατά σε άγνωστα μέρη τα εξερευνά και τα κάνει οικεία.
Σαν τους πιονιέρους στην δύση. Εξερευνούσαν νέα εδάφη και μετά ....έφτιαχναν σιδηρόδρομους για να τους επισκέπτονται και οι λοιποί.
Ε λοιπόν εγώ είμαι επιβάτης. Χαίρομαι το ταξίδι αλλά..... ρίχνω και κανένα υπνάκο μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου (όποιος και να είναι αυτός)
Γιασαν του Μιλτιάδου λοιπόν του μικρού εξερευνητή !!!!
Όσο για την ελληνορωμαϊκή πάλη θα προτιμούσα κάτι πιο ελληνικό, τάβλι ας πούμε :)