29 Μαΐ 2011

όλα είναι δρόμος

... Δεν θέλω να το γυρίσω στο τσάμικο όταν τα πράγματα δυσκολέψουν. Δεν μου βγαίνουν τα "αθλητικά" το γυρνάω στα "παραδοσιακά", δεν μου βγαίνει ο "ανταγωνισμός" το γυρνάω στη "παρεούλα"... λέει ο Απόστολος. 



όλα είναι δρόμος θα πω εγώ, 
για να γίνει διάλογος.



τα 560,000 του 2009 -10 για την ομοσπονδία, γίνανε 250,000 το 2010-11. το 2012 να μην γίνουν 50,000 και πολλά είναι; αν έχουμε και ευρώ μέχρι τότε. δεν θα πάρουν οι παρεούλες Απόστολε το πράγμα απάνω τους; μες την ανεργία και την ανέχεια, δεν είναι ο "ολυμπιακός" εξοπλισμός άπιαστος; με την αξία ενός Simbuya Optima Carbon σκοπευτικού, έχεις ένα αληθινό τόξο και 12 αλουμινένια βέλη. είναι άσχημα για έναν αρχάριο, να περάσει μερικά χρόνια μ' αυτά, μέχρι που να καταφέρει να πάρει κατηγορία, μ'αυτό το γυμνό τόξο; μήπως θα είναι χειρότερος τοξότης; μήπως θα κάνει λιγότερο κέφι; μήπως θα μάθει λιγότερα; ρητορικές οι ερωτήσεις βέβαια...

την σήμερον έχει γίνει το εξής κακό, κατά την γνώμη μου την απλοϊκή. έχει ξεκοπεί ο άνθρωπος απ' το Φυσικό περιβάλλον. μόλις λίγα χρόνια πριν, ήταν "περιβάλλον του". έχει χάσει ικανότητες που είχε κερδίσει με χιλιάδες χρόνια προσπάθεια, μέσα σε 100 χρόνια. έτσι, λοιπόν και σ' αυτό το πλαίσιο, το να φτιάξεις μια φρατζόλα ψωμί θεωρείται κάτι το ρομαντικό και sic, κανονικά πρέπει να την αγοράσεις. με ρωτάνε αν μπορούν να πάνε με τα πόδια στην διπλανή παραλία, 5 λεπτά δρόμος, γιατί ξεχάσανε πως με τα πόδια πας παντού! θεωρείται φυσιολογικό να μένεις ξάγρυπνος, και να κοιμάσαι την μέρα. φυσιολογικό το aircodition, και ας ζεσταίνει ακόμη πιο πολύ την πυρακτωμένη πόλη. το να αγοράζεις ΝΕΡΟ! το να πετάς προς Λονδίνο με 25ευρώ. το κάπνισμα, φυσιολογικό και αυτό.  τα σκυλιά γίνανε μπιμπελό και το κυνήγι αναψυχή. το compound  θεωρείται τόξο. το ολυμπιακό τόξο και το marketing γύρο από αυτό, μονόδρομος. εύκολα ο καθένας ρίχνει μεγάλες αποστάσεις! στο μήνα απάνω, τον τρέχουν οι "προπονητές" σε "αγώνες" κ.ο. όλα εύκολα. όλα γρήγορα. όλα πλαστά. στην υποψία ρεύματος αέρα, πάνε και τα σκόρ, πια σκορ; τέλος πάντων, πάνε και τα μεγαλεία.

άργησα να πάρω στα χέρια μου, αληθινό τόξο. αλλά ευχαρίστως θα πουλούσα όλα τα ολυμπιακά μου, που κοντά είμαι, παρόλο που μου "βγήκανε", αν δεν ήταν μονόδρομος οι αγώνες της Εοτ. αν ζούσα στην Ιταλία ας πούμε.


καλό Fita σήμερα, εκεί κάτω στο Μαρκόπουλο!
καλές βολές σύντροφοι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αξία έχει να ζεις την περιπέτεια ,αρκετά καλούπια έχει η ζωή , ας το διασκεδάσει ο καθένας με τον τρόπο του ......
Ακης

Αλέξανδρος Ταυλίκος είπε...

Η όλη θέση σου Μίλτο -που έχει ειπωθεί και στο παρελθόν, είναι τρομερά ελκυστική στην λιτότητα της. Το θέμα είναι ότι συνηθισμένοι (εθισμένοι καλύτερα) στο να κάνουμε τα εύκολα δύσκολα ως έθνος είτε για την λαμογιά μας είτε για να καλύψουμε την ανικανότητα / συμπλέγματα μας έχουμε απολέσει την ικανότητα να λειτουργούμε παραγωγικά.
Σου έχω αναφέρει το μεγαλεπήβολο σχέδιο που έχω "συλλάβει" για την τοξοβολία της Β. Ελλάδας. Το τι βλακεία έχω ακούσει, με αποκορύφωμα την πρόσφατη συνάντηση μας με "λειτουργό" της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν λέγεται παρά μόνο γύρω απ' τη φωτιά, πίνοντας και γελώντας. Τέλος πάντων...
Σχεδίασε το καλύτερα στο μυαλό σου, ανακοίνωσε το στο ιντερνέτ!!! και ψάξε για εθελοντές να το τρέξουν. Κι αν δεν γίνει, καλύτερα η ενοχή που δεν τα κατάφερες (τουλάχιστον το είπες) παρά η μιζέρια του αν / όμως / αλλά...

Σημείωση: Πάντα μου φέρνει ένα υπομειδίαμα η κάθε αναφορά σου στα compound.

Apostolos είπε...

Και όλα είναι παιχνίδι (http://aostoxos.blogspot.com/2011/02/i-love-this-game.html) αντιλέγω για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Έχω το “μειονέκτημα” να βλέπω την τοξοβολία σαν άθλημα, και μάλιστα Ολυμπιακό άθλημα με ότι αυτό συνεπάγεται για “το ολυμπιακό τόξο και το marketing γύρο από αυτό “. Όλες μου οι αναφορές είναι για την αθλητική πλευρά της τοξοβολίας και μόνο. Έχοντας αυτό σαν αρχική συνθήκη μπορεί κάποιος να κατανοήσει το πλαίσιο στο οποίο γράφονται αυτά που γράφονται. Άλλωστε πρωτίστως σε αθλητές απευθύνονται…

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

μεγάλη υπόθεση η αυτογνωσία Απόστολε! και την έχεις.

συμπάθαμε αν πετάω καμιά, κοτσάνα. πηγάζει ακριβώς απ'το ότι δεν αισθάνομαι αθλητής και αυτοπροσδιορίζομαι ως χομπίστας. σαν τέτοιος λοιπόν, ζητώ να δω την έκφανση του όλου, όσο είναι δυνατόν. όχι την στενά αθλητική. αυτήν λοιπόν και "προωθώ" κατά το πώς μου κόφτει. ο καθείς και τα όπλα του.

Ανώνυμος είπε...

όταν με αποκαλούν αθλητή τοξοβολίας αισθάνομαι λίγο σαν εκείνους τους γραφικούς Τζαμαϊκανούς που έκαναν στην παραλία προπόνηση στο έλκηθρο για τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες !!!!!
Άκης Μιχαλόπουλος

Apostolos είπε...

Μίλτο για όλη την προσπάθεια σου, στον χώρο της τοξοβολίας, μια λέξη μόνο για να μην το πολυζαλάμε κατά το πως λέμε και στα μέρη μας :

Respect.



Όσο για την έκφανση του όλου,από όσα μπορώ να καταλάβω, αυτό που θα αρχίσει να το ξεκλειδώνει είναι η επιλογή. Που οδηγεί στην εξέλιξη, που οδηγεί στην τελοιοποίηση, που οδηγεί στην "φυσικότητα", που εξαφανίζει το "μέσο" (τοξότης ?) και φανερώνει το ... μεγαλύτερο σχέδιο.

Τα υπόλοιπα με παρέα και μπύρες το καλοκαιράκι στο χωριό.

Κουλης Παυλος είπε...

Περάστε καλά και μην το κοσκινίζεται
Ό καθένας για τους λόγους του!!!

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

το έπιασα το υπονοούμενο! πιάσε ένα είδος και πήγαινέ το όσο πάει... όχι μια το ένα μια το άλλο... Σωστό!!! όσο για τα respect άστα καλύτερα! το δικό σου Fita, κυνηγάμε όλοι, και κανένας δεν φτάνει...

και πάλι ευχαριστώ!