28 Φεβ 2016

πως μεταμορφώνεται η χρυσαλλίδα σε πεταλούδα!

τάχουν πει όλα οι αρχαίοι έλληνες. (δεν λέω πρόγονοι.... καθώς αυτό μάλλον δεν τους τιμά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία....) πχ:
Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα» (ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα)

αφού λοιπόν μετά από τόσα χρόνια ενασχόληση, τα δυό τρία πράγματα που ξέρω γι' αυτήν, την τοξοβολία δηλαδή, είναι ακριβώς αυτό, δυό τρία! και αφού μεσ' το σπίτι μου, τον Βόλο αποφασίστηκε να γίνει σεμινάριο Level 1, έτρεξα και δήλωσα από τους πρώτους! πρώτα για να οργανώσω αυτά τα λίγα που γνωρίζω, ώστε να μπορώ να τα μεταφέρω στους φίλους, που δασιά πυκνά τρώγοντας και πίνοντας στο Γήπεδον, τοξεύουμε. και; και με την κρυφή ελπίδα, κάτι να μάθω, ώστε ίσως να ξεκολλήσω και να πάω ένα βήμα παραπέρα!
τι βρήκα;
βρήκα πολλά, πολλά περισσότερα!
έμαθα λοιπόν ότι οι κουτόφραγκοι, έχουν κατασταλάξει και οργανώσει ένα σύστημα, όπου η χρυσαλλίδα, η κάμπια, το σκουλήκι της τοξοβολίας που τρυπώνει σε ανύποπτη στιγμή σε νέους γέρους και παιδιά, μπορεί εύκολα και γίνει μια πανέμορφη πεταλούδα!




αυτό μας το δίδαξε ο εισηγητής Χρήστος Καρμοίρης!
με μοναδικό τρόπο, προετοιμασμένος στην εντέλεια, ορεξάτος, αβάρετος, κάλυψε και με το παραπάνω "την ύλη" αλλά κυρίως κατάφερε να μας κοινωνήσει το πώς έναν πρωτοεισερχόμενο στην τοξοβολία, με ασφάλεια και σύστημα, θα τον πάμε μέχρι τον πρώτο του αγώνα! αυτό είναι το Level 1.

όπως πολύ σωστά υπογράμμισε ο φίλος και αδερφός Θωμάς, οι νεοεισερχόμενοι του συλλόγου μου (μας) να βρούν ένα σωστό και στρωμένο σύστημα να τους υποδέχεται, και όχι σαν εμάς που ψάχναμε στα σκοτάδια!

ακόμη ένα ευχαριστώ λοιπόν, Χρήστο! και απ' εδώ! νάσαι καλά, και μπροστά μας είναι τα καλύτερα! ένα λιθαράκι ακόμη! ο καθένας από το πόστο του!
Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος», δηλ. Γερνάω μαθαίνοντας ολοένα πολλά…

καλή αντάμωση!
καλή συνέχεια
και βέβαια,

καλές βολές σύντροφοι!!!


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Poly omorfo to site !
Sκεφτομαι να αγορασω το 1ο μου τοξο
Μπορω να βρω στην ελλαδα τα τοξα samick?
Eiναι το samick journey πχ 50lbr μια καλη επιλογη για αρχη?

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Samick τόξα θα βρείτε στον Νίκο Ελευθερίου. www.toxovolia.gr και στον Νίκο Παπαδάκη www.npapadakis.gr

όσο για την δύναμη, το μικρότερο το καλύτερο.20-24# αν άνδρας, 18-20# αν γυναίκα... μαζί με τα κατάλληλα βέλη και παρελκόμενα. πουλάνε πακέτα κομπλέ και με σωστό nockingpoint.
με αυτό το αδύναμο λοιπόν τόξο, θα κάνετε την γνωριμία, την εισαγωγή και ανάλογα με την εμπλοκή θα περάσετε σε πιο δυνατά τόξα. προοδευτικά! αυτό δείχνει πολυέξοδο, αλλά τα πρώτα υλικά μπορείτε να τα πουλήσετε.

μια πιο οικονομική λύση είναι ένας σύλλογος! θα σας δώσουν αυτό το τόξο για εκκίνηση. κατόπιν αγοράζετε δικό σας, όποτε νομίζετε καλύτερα! έτσι 1-2 αγορές μπορείτε να τις αποφύγετε!

με το καλό στην κοινότητα του τόξου!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας!

Ανώνυμος είπε...

1.82 υψος κ 30'' draw lenght( αποσταση 2 δαχτυλων σε διαταση προς 2,5 ) ! ποσες ιντσες τοξο προτεινετε? 68'' 64'' ?

Ανώνυμος είπε...

Κε Μιλτιαδη επισης να ρωτησω τι σημαινει αθλητικο τοξο?
Ενα πχ samick sage eειναι παρανομο να το μεταφερει καποιος ή να το κατεχει?

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

με 30" το μεγαλύτερο το καλύτερο! για target τοξοβολία, 25" riser & Long limbs. τα κοντά και συμμαζεμένα (58-60-62-64) προτιμούνται για κυνήγι, όπου επιτρέπεται, και για field γενικότερα κατάσταση (ΤFG :) είναι πιο βολικά στον λόγγο! τα κοντά τόξα, σφίγγουν κάπως την χορδή στα δάχτυλα κατά το άνοιγμα, και στην target, δεν θέλουμε επιπλέον μπελάδες! αρκετούς έχουμε ήδη! :)

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

από την στιγμή που θα εγγραφήτε σε ένα σύλλογο της δύναμης ΕΟΤ ( ελληνική ομοσπονδία τοξοβολίας), τα τόξα σας θεωρούνται, εδώ και 2 μήνες, πλέον αθλητικός εξοπλισμός. είναι εργαλεία, όπως το ακόντιο, η σφύρα η ρακέτα κλπ. βέβαια ακολουθούν οι ενέργειές μας, Όλους τους κανόνες ασφάλειας. μεταφέρονται λυμένα κλπ.
τώρα τα καθαρόαιμα αθλητικά, είναι το Oλυμπιακό (στην απλή μορφή του, χωρίς stabs shight cliker) μας κάνει την κατηγορία barebow) και το Compound. αυτά τα 3 είναι τα τόξα της WA (World Archery). τα κυνηγετικά τόξα, τα Long bow, Flat bow, horse bow, War bow κλπ ανοίκουν σε άλλες ομοσπονδίες, που στην ελλάδα ακόμη δεν.... ένα δελτίο αθλητή ΕΟΤ όμως, σας καλύπτει. με ένα γυμνό τόξο, ξύλινο η μεταλλικό, μπορείτε να μετέχετε και σε αγώνες ΕΟΤ. σε κλειστό χώρο ιδίως (18μ) αλλά βέβαια χωρίς καμμιά προοπτική διάκρισης. μόνο για την συμμετοχή και την εμπειρία.

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!
Καθοτι ειμαι ασχετος με βλεπω με κανενα 68-70 samick polaris μαλλον....

Ανώνυμος είπε...

eyχαριστω παρα πολυ!!! Οποτε μια εγγραφη με καποια συνδρομη σε ενα συλλογο κ καποιος θεωρειται οκ ?(κι ας μην παρακολουθει τακτικα ή κ καθολου?)
Επισης αν μπορειτε πειτε μου για συλλογους εοτ στη πατρα κ στη βορεια ευβοια! Ευχαριστω κα παλι!!!!!!!!!!!!!!!!

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Πάτρα: http://koulisp.blogspot.gr/

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΚΟΥ

ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ WA- WAE- HAF
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6945959600

ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ ,ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
17:00 ΕΩΣ 21:00


βόρεια Εύβοια, δεν γνωρίζω....

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω πολυ