3 Φεβ 2019

γράμμα σε Φίλο

ναι, έτσι είναι. καλά πάει...
είμαστε και όρθιοι. αλλά κάπως ντρέπομαι, εν μέσω καταστροφής, να πηγαίνω σε αγώνες τόξου, να λέω είμαι καλά.... τεςπα, δική μου βλάβη.

επίσης σε διαβεβαιώνω, οτι η συνεχής ενασχόληση και αναζήτηση της τέλειας βολής, μου επιτρέπουν μετά από 17 χρόνια να λέω οτι πια κατέχω τα βασικά της! αν είχα διακόψει, θα νόμιζα οτι είχα μάθει κάτι, κάποτε! τα βασικά και πάλι... :)

από τα 2-3  βασικά λοιπόν πράγματα που ξέρω γι' αυτήν, λέω ότι σε πρώτο επίπεδο, στα πρώτα βήματα, "παλεύεις" με σωματικούς ανταγωνισμούς. (παρακάμπτω τελείως το θέμα υλικά, που είναι ελάχιστο αλλά και αυτό αναγκαίο). για κάθε ένα αγωνιστή μυ, υπάρχει και ένας ανταγωνιστής. ο ανταγωνισμός δεν μας κάνει, φέρνει τρέμουλα και παγωμάρα, ενώ ζητούμενο είναι η χαλαρότητα. ναι χαλαρότητα ενώ κρατάς ένα "βάρος" 20 - 25 κιλών.
αν και όταν με το καλό το κατακτήσεις αυτό, Και το συντηρείς, πας στο δεύτερο στάδιο, όπου το παιγνίδι γίνεται διανοητικό (το ίδιο και οι ανταγωνισμοί) και βελτιωτικό, αν είσαι δεκτικός, της συνείδησης.
ένα έντονο συναίσθημα και ταραχή πχ φόβος  η μια σκέψη αλαζονική  κλπ, φτάνει για να χαλάσει ο αγώνας, να αποτύχεις στις εξετάσεις και συνεπούμενα να καταλαβαίνεις, πόσο μακρυά νυχτωμένος είσαι. εδώ πρέπει να βάλεις πλάτη για να συνεχίσεις, αφού το όποιο Εγώ θα γίνει κουρέλι. αλλά αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος. γι αυτό την λένε και "όρθιο ζεν" αφού πρέπει να κατακτήσεις οτι οι σκέψεις αυτές, να μην επηρεάζουν το τώρα! να περνούν σαν να μην υπήρξαν!να χάσουν την δύναμή τους, αφού από σένα την αντλούν και σ' αδυνατίζουν. "χτίζουν" συνάμα και τον υλικό κόσμο σου, οπότε, διπλή προσοχή! :)

στην Πάτρα, μετά το μέτριο 266 του πρώτου γύρου, όπου κάτι απροσδιόριστο παρέμβαινε σαν τον διάολο και χαλούσε την ρουτίνα,  μια (σωστή) παρατήρηση του Βασίλη (Γέρος η Γερός) μ' έστειλε στο 281 στο δεύτερο. δίνω τα νούμερα γιατί δεν μπορώ γράφοντας να περιγράψω την ποιοτική διαφορά, η οποία είναι τεράστια! και μπορεί σε παρελθόντα χρόνο να είχα και καλύτερα νούμερα, αλλά τότε απλά συνέβαιναν, ενώ τώρα δημιουργούνται, χτίζονται!
στον μικρό πρίγκιπα οι μεγάλοι λένε οτι το σπίτι η ο κήπος η το αυτοκίνητο στοιχίζει τόσο χρήμα, αντί για το πόσο όμορφο η πρακτικό είναι, για τον ίδιο λόγο. :)

ζακέτα να βάζεις! καλό Νόστο!


αν είναι δυνατόν άκουσέ το    Sokratis Sinopoulos Quartet - Thrace με hi-fi ηχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: