27 Μαρ 2019

TFG στην σκιά του Μύθου της ΜαυροΔάφνης


έλεγα τον Οκτώβριο του '14 οτι τα είδα όλα.

φυσικά το άλμα από το 2ο στο Πήλιο ήταν μεγάλο. εκεί ήμασταν μια παρέα ήδη πολύ δεμένων με το τόξο και όχι μόνο, φίλων. στο 3ο, στην φρέσκια τότε Μέντζενα εμφανίστηκαν άγνωστα πρόσωπα. οι Κορύβαντες, το Τοξοβολείο Πεντέλης και η Μαρία από την Κύπρο. 36 τα τεμάχια. η σήμανση ακόμη δεν είχε "εφευρεθεί" και τις ομάδες συνόδευαν φίλοι και συγγενείς. τα σκορόχαρτα δεν είχαν καρνέ, παρά μαλακά φακελάκια γραφείου. 

και αισίως φτάσαμε στο 17ο, πάντα προσθέτοντας πράγματα πχ. στον στόχο προθέρμανσης. που έγινε και στόχος επισκεπτών! δεκάδες μικροί και μεγάλοι τόξευσαν και σίγουρα κάποιους από αυτούς θα τους δούμε με τόξο λίαν συντόμως. ένας ακόμη λίθος στην ανάπτυξη του τόξου στα χρόνια της κρίσης.


το κορυφαίο λέω όμως οτι ήταν ο αγώνας των μικρών ηλικιών(-16). και σαν επιστέγασμα η πρώτη ομάδα, η mini! τα λόγια είναι περιττά και η συγκίνηση μεγάλη. 

να δες:



σοβαροί και προετοιμασμένοι, οι 5 - 16άχρονοι τοξότες γράψανε ιστορία παίρνοντας μέρος στον πρώτο τους αγώνα Field,


μοίρασαν συγκίνηση και αισιοδοξία. γύρισαν τους μισούς στόχους (6) του κανονικού TFG, συνοδευόμενοι, και πανηγυρίσαμε μαζί τις απονομές τους. 



αυτά το Σάββατο.
την Κυριακή, γνωστοί και φίλοι από χρόνια, μαζί με νέους (την Τετάρτη όταν φτιάχναμε τις ομάδες: ρε Παύλο τον ξέρεις αυτόν; μπα, εσύ; μπα  😊) και μάλιστα νέους TFGδες που ήρθαν από πολύ μακρυά, από την Ιρλανδία, την Ουκρανία και την Κύπρο, γέμισαν τον υπέροχο και ιστορικό χώρο της Αχάια Κλάους, τα αμπέλια και τους λόγγους της.





ένα όμορφο στα μάτια μου μελίσσι, αθόρυβα, καθαρά και όμορφα, έκανε τον αγώνα του, πάνω στην πίστα που στήσαμε την Πέμπτη. από τις 10:00 που έφυγε η πρώτη ομάδα 



 μέχρι τις 18:00 που τερμάτισα με την ομάδα μου, και στις 19:00 που τέλειωσαν οι απονομές, άνθισε η φιλία, η αλληλεγγύη, το fairplay, το χιούμορ, η ανταλλαγή, η ανθρωπιά με λίγα λόγια. αυτό λέω ήταν και είναι το θεμέλιο του αγώνα, που έγινε θεσμός ξεχωριστός, με χαρακτήρα!











καλήν αντάμωση στο επόμενο, Ω φίλοι & τοξότες!

αποτελέσματα και αγωνιστική περιγραφή από τον νέο σύλλογο, Άβαρη
καλοτάξιδοι Ω Αβαριώτες! 







Δεν υπάρχουν σχόλια: