15 Οκτ 2009

ο στρατηγός Άνεμος!

ο κακός χαμός έγινε πάλι στο κύπελλο. 50 έως 100 πόντοι κάτω όλοι. και χεράδες και κουλοί, κάτω όλοι. και να πεις ότι μας έδειρε κα'νας τυφώνας! και όμως, αυτό το αεράκι που κάποιες στιγμές το σάββατο δυνάμωνε και είχε και διάρκεια, έφτανε για να κάνει την ζημιά. μόνο ο Αλέξης και ο Στέφανος πέρασαν οριακά το 600, ο Τίμης με 578 μακρυά τρίτος, και'γώ με 2 out 4ος. μάλιστα! με 2 out 4ος! είπαμε, ερασιτέχνες, αλλά αυτό πολυπάει... παντού άκουγες για τον αέρα. δεν παλευόταν! όσο αριστερά και να έκανες πάλι αριστερά είχες το group. και κάτω. και λέω είναι η ασχετοσύνη μας πάλι που τα προκαλεί όλα αυτά!
καθώς το group είναι μεγάλο και ασταθές για τους περισσότερους, δεν ξέρουμε πότε ξεσέρνει ο αέρας το βέλος και πότε το στέλνει εκεί η ατζαμοσύνη! αντί για το προχωρημένο aiming off, βάζουμε click στο σκοπευτικό αλλά και αυτό ακόμη όχι όσο γρήγορα και αποφασιστικά χρειάζεται. αργούμε να πάρουμε απόφαση να μετακινήσουμε την ακίδα και όταν, το κάνουμε διστακτικά. εκεί που ένα 7 θέλει 3 στροφές με την μία, το κάνουμε σε πολύ μικρά βήματα και οι πόντοι χάνονται. και το κέφι επίσης. μετά έρχεται και μια κάλμα και πάνε απ'την άλλη μεριά... απλά πράγματα.
η λύση είναι μία. aiming off!!! θυσιάζεις το πρώτο βέλος ή παρακολουθείς τους άλλους και κατόπιν σημαδεύεις απ'την αντιδιαμετρική πλευρά. μου'λεγε ο Πρόδρομος, για τον van Alten, που δεν έριχνε παρά μόνο τον περίμενε να ρίξει πρώτος στην Κροατία. δεν είναι εύκολο. λίγοι το κάνουν από εμάς και ακόμη πιό λίγοι με επιτυχία. αλλά είναι μονόδρομος, το διάβασμα του αέρα. και πρέπει να το εξασκηθούμε ιδιαίτερα, αφού όλο και κάποιο αεράκι θα ξεσέρνει πάντα. κάπως έτσι έκανα το πρώτο out. είχα την έμπνευση να σημαδέψω δεξιά στο μαύρο, χωρίς να το έχω δουλέψει αρκετά, και πάρτα! το δεύτερο είχε να κάνει με μεγάλο κράτημα, που έφερε σφίξιμο και επέμενα βλακωδώς, ενώ έπρεπε να κλείσω. το βέλος έπεσε απ'το rest και από εκεί στα χόρτα...την άλλη μέρα στις κόντρες, με λιγότερο αέρα, τα ίδια και χειρότερα! ελάχιστες 12άδες πάνω από 100, πάρα πολλές 80-95! Αλεξ και Indy έδειξαν κλάση με 109 ισσοπαλία και μπαράζ (9-8) και 106 -99, κέρδισα τον γριπιασμένο Τίμη.

κεντρική ιδέα; ας εξασκηθούμε στο aiming off όλο το χειμώνα, και θα συμμαζευτεί το μπάχαλο!!!
καλές βολές και καλό Χειμώνα σύντροφοι!

4 σχόλια:

 1. Αγαλι-αγαλι γινετε η αγοριδα μελι......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλωσορίζω τον Ινδιάνο στα πάτρια εδάφη... φτιάξε ράφια για τα κύπελλα. καλά το πας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χμμμ....
  aim off. Εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνει κανείς σωστά.
  όταν το δοκίμαζα (να σημαδέψω λίγο έξω από το κίτρινο) το ρημάδι το χέρι τελευταία στιγμή γύρναγε προς το κίτρινο πάλι.
  Κάποιες φορές πετύχαινε αλλά όταν δεν.... άστα να πάνε.
  Όσο για το να περιμένεις να δεις που πάνε τα βέλη του διπλανού, προϋποθέτει να ξέρεις πως ρίχνει αλλιώς σε πήρε στο λαιμό του και χωρίς να φταίει ο άνθρωπος !!
  Τελικά μόνο με δοκιμές επί δοκιμών όπως προτρέπει και ο καπετάν Μέλτος μπορεί να ψιλιαστείς τι παίζει με τον αέρα... "Αγαλι-αγαλι" που λέει και ο Indy

  Άντε και καλό χειμώνα σε όλους :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. OXI στον εφησυχασμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή