25 Οκτ 2009

στόχος! από 560 στο 570

τέτοιον καιρό πέρσι, βλέπω στο ημερολόγιο, ανακάτευα δυό τόξα και τρία ελάσματα. με τα αντίστοιχα βέλη! 

Ο μέγας χαμός και το κομφούζιο! ναι. είχα, όπως όλοι κάποια στιγμή η και λίγο περισσότερο, την έννοια μην και χάνω πόντους από το όχι τόσο σωστό - άριστο setup και  tuning. καλό ήταν στον καιρό του, είχε και το νόημά του. αν και στην πραγματικότητα, όχι τόσο όσο του δίνουμε. γνώρισα όμως καλύτερα τα υλικά μου,  και στον κύκλο του χρόνου, ας πούμε, καταστάλαξα κάπου. αφού έγραψα PB Fita, με ζαβό θεωρητικά set, που όμως στην πράξη το εμπιστευόμουν! άβυσσος η ψυχή και τα έργα του ανθρώπου! όπερ έδει δείξε! το μυαλό και τα χέρια έχουν το κύριο έργο, τα υλικά ακολουθούν. μόνο όταν εκλεπτυνθεί η τεχνική και αποκτήσει ποιότητα και βάθος, υπάρχει ανάγκη για τα καλύτερα των υλικών. ένα βέλος των 50ευρώ στα χέρια αρχάριου δεν κάνει καμιά διαφορά. χαντακώνεται!

προσοχή στα κόλπα του marketing!!! μόλις είδα ότι η Hoyt έχει στη αγορά νέο πακέτο τόξων, με καινούργια πατέντα, που με κόστος 1100 ευρώ, υπόσχεται τα πάντα! ταχύτητα, μαλακό clicker, σταθερότητα, ευτυχία, αρσενικά παιδιά, τα πάντα! μην τσιμπάτε σύντροφοι!

καιρός ήταν καθώς η υπόλοιπη δουλειά που απομένει είναι τεράστια!
και μόνο για να γίνει το βήμα από 560 στο 570, στο κλειστό ( 600 το άριστον, 597 η κορυφαία επίδοση, 581 το πανελλήνιο, για τους μη γνώστες) πρέπει να γίνουν, προς την σωστή κατεύθυνση- και ποιος να μου την δώσει, πολλά μικρά βήματα - κατακτήσεις. 569 έγραψα πέρσι στο επαρχιακό, αλλά δεν το μετράω, καθώς μάλλον ήταν μια καλή, τυχερή ας πούμε μέρα. στους κατοπινούς αγώνες έγραψα από 555  έως 564, μέσος όρος 560, που είναι και πιο ενδεικτικό.
και προς θεού, μην με παρεξηγήσεις! ζητώ την ποιότητα που στην συνέχεια γράφει τα νούμερα και βαθμολογείται, όχι τα νούμερα και τις θέσεις αυτά καθαυτά!

το 280 (*2-->560) είναι φτωχό πια, αποτέλεσμα λαθών που φωνάζουν, φαίνονται, γιαυτό και προτρέπουν για συστηματική δουλειά συμμαζέματος, ποιότητας, όχι όγκου. το 9ρι, στα όρια του 8, είναι μεγάλο λάθος πια, φέρνει ανησυχία και νεύρα.
μικρές βελτιώσεις σε πολλά σημεία, πρέπει να γίνουν και να συγκερασθούν κάτω από ένα ρυθμό - μετρονόμο!

και μετά απ'αυτό, αγώνες πολλοί για να ψηθεί το τεχνικό μέρος, στην σκληρή πραγματικότητα του αγώνα, της κόντρας, του ανταγωνισμού, του απρόβλεπτου και ότι αυτό συνεπάγεται.  

το επιθυμητό άφοβο πάτημα πάνω στο στόχο-τίποτα, να γίνει ρουτίνα!
το μετέωρο διάστημα του δευτερολέπτου, μέχρι να καρφωθεί το βέλος, να γίνει εργαστήρι εκτίμησης της κατάστασης και στη συνέχεια, λήψης γρήγορων αποφάσεων!
η υστερία των 5cm του ζητούμενου 10αριού στα 18 μέτρα, να εξισορροπηθεί με λύσεις που πρέπει να δοθούν, όταν δεν βγαίνει η βολή όπως θέλω. όταν έρθει το 7αρι, (κούφια η ώρα!) ενώ το χρονόμετρο τρέχει...

και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το κρασί ζητά μετάγγιση, και τα καυσόξυλα κατώι!

τι τραβάμε και εμείς οι χορεύτριες!!!

6 σχόλια:

Vassilis είπε...

Ουυυφφφφ !!!!!!!!!!!!
Μόλις με απάλλαχθηκα από ένα μεγάλο δίλημμα. Να ασχοληθώ ή όχι με την περαιτέρω ρύθμιση του εξοπλισμού μου ?
Ποτέ δεν έχω μπει στην διαδικασία του fine tunning του τόξου μου. Πάντα είχα την πεποίθηση ότι με ένα σωστό basic set-up το τόξο μου θα ρίξει πάντα με τον ίδιο τρόπο ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ρίξω με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Πίστευα (και πιστεύω) ότι το Jet τόξο που λέει και ο κυρ-Μίλτος είναι ένα είδος Χίμαιρας, πάντα το επιδιώκεις αλλά ποτέ δεν πιστεύεις ότι το έχεις. Πάντα κάτι θα πιστεύεις ότι ...θέλει κάτι ακόμη.. :(
Θα με απασχολήσει (το Jet τόξο) όταν (και αν) φτάσω 1300+ Fita η 590 Indoor... (Aφήστε με να ονειρεύομαι !!! :)
Όσο για τη ανάγκη της αγοράς του super εξοπλισμού, αν έχετε την άνεση αγοράστε τον (το shopping therapy ποτέ δεν έβλαψε), αλλά μονο και μόνο για το shopping !!! πόντους μην περιμένετε

Αυτά και καλή αντάμωση μέσα :)

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Kill Bill, για να κάνεις fine tuning, χμ χμ πρέπει να ρίχνεις και FINE! το πιασες τι υπονοούμενο;
αλλά τι ανάγκη έχεις εσύ; :-) που έπεσες στο καζάνι με το μαγικό φίλτρο; αλλιά σε μας τους υπόλοιπους που με κόπο και ιδρώ προχωράμε.
εδώ που τα λέμε κάτι είναι κι'αυτό. μερικοί κάνουν και όπισθεν...
δώσε γερέ! βάρα!

Vassilis είπε...

:(
Τα φίλτρα.... τελείωσαν.
Οι Δρυϊδιδες .... εξαφανίστηκαν
Οι Ρωμαίοι ..... πολαπλασιάστηκαν
Άντε βγάλτα πέρα τωρα :(((((

Υ.Γ. Το έπιασα το υποννοούμενο, αλλα το παίζω αδιάφορος :)

Ανώνυμος είπε...

OXI στο παρελθόν.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Ζήτω!!!

Γιατρός είπε...

ΟΧΙ και στις παρελάσεις.