31 Μαΐ 2013

Ε=πR²

καλοκαίριασε.
τοξεύω με ζέση, τα χαράματα.
50μ σταθερά.
λύνω θέματα.
έχω φτιάξει τόξο βέλος αληθινά Jet! (μην γελάς! σε βλέπω! )
και κοντά σ' αυτά, ψαγμένο Brace Height, επίσης ψαγμένο Nocking Point.
λύνω θέματα φόρμας. πχ. αφού δεν μπόρεσα να συμμαζέψω τον δείκτη του bowhand που πίεζε, πότε πότε, στο Riser τον δίπλωσα και αυτόν μαζί με τα άλλα. ένα θέμα λιγότερο. ψάχτηκε από την αρχή το άνοιγμα, η ποιότητα της επαφής, το push, το pull, το push-pull,  και το της μάνας τους .
πια τα σωστά βέλη είναι στην σωστή θέση. στο Χ. δεν είναι βέβαια όλα, πως θα μπορούσε άλλωστε! τα τεχνικά ως γνωστόν ευθύνονται για το 5% του αποτελέσματος! τα υπόλοιπα είναι αδιόρατα και χμ..., ίσως ανείπωτα!... εύκολα. με το παραμικρό, έρχεται και πάλι το 7άρι, όπως και στα χρόνια της άγνοιας... (καλά, δασιά - πυκνά τότε έπαιζε και το out) και λέω, φυσιολογικά! μόνο που τώρα γνωρίζω το απύθμενο του πράγματος. τότε νόμιζα πως παλευότανε...

αλλά για ρίξε μια ματιά παρακάτω, και θα έχεις μια καλή απάντηση.
η αναλογία είναι ίδια σε όλες τις αποστάσεις με το αντίστοιχο πρόσωπο. μόνο που στα 18, δεν έχουμε τον αγέρα, που δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ το πράγμα. εξ αυτού και ιδανικά τα 18μ. για αρχάριους και κουλοχέρηδες! μέσα λοιπόν για χτίσιμο τεχνικής, έξω για περιπέτειες! αν μου επιτρέπεις μια συμβουλή. φτιάξε άψογο και σταθερό group, στην κοντινότερη "καλή" απόσταση για σένα, και κατόπιν πήγαινε ένα βήμα μακρύτερα!

το λοιπόν, έχουμε και λέμε Ε=πR²ακτίνα επιφάνεια αναλογία με 10ρι

10ρι 4 50,24
30 + 50μ 9ρι 8 150,72 3
80cm  8ρι 12 251,20 5
στόχος 7ρι 16 351,68 7

6ρι 20 452,16 9


(διορθωμένο πινακάκι, με την βοήθεια του Enippeas! :P )

τώρα είναι θα έλεγα πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. δεν είναι απλά 1-2 πόντοι. Ποιοτικό  Χάος ενυπάρχει, από νούμερο σε νούμερο... όταν με το καλό καταφέρω να μερεμετίσω τόσο την φόρμα, που να μου δίνει λίγα 8ρια, θα απέχω τουλάχιστον 5 βουνοκορφές από την τέλεια βολή... (αυτό δεν άλλαξε Απόστολε! )

που ως γνωστόν, δεν υπάρχει....