28 Μαΐ 2012

στα δύσκολα...

στα δύσκολα, δεν έχουμε την πολυτέλεια για λάθος αποφάσεις. και σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο... δηλ. λέω δεν είναι δυνατόν να μειώνονται συντάξεις και να αυξάνουν οι απαιτήσεις της κοινότητας του τόξου!


διαβάστε τον προϋπολογισμό της ελληνικής φιλάθλου ομοσπονδίας τοξοβολίας  


εύκολα διακρίνει κανείς, ότι πρόκειται για έναν μηχανισμό, αφομοίωσης κρατικού χρήματος! πουθενά δεν καταγράφονται έσοδα από χορηγούς! με κρατικό χρήμα λοιπόν, πράγμα δηλ. που μας αφορά όλους, δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για μείωση συμμάζεμα (πχ το ενοίκιο των γραφείων στην Κηφισίας(???) μένει το ίδιο... την ίδια στιγμή που όλοι έχουμε διαπραγματευτεί τα ιδιωτικά μας ενοίκια) αντίθετα οι Λειτουργικές Δαπάνες αυξάνουν κατά 90%!!! ο όλος προϋπολογισμός δε, ανερυθρίαστα, είναι στο +23,5%!!!


θέλω να ζήσω, να δω την μέρα που θα κοπούν μαχαίρι οοοοοόλες οι κρατικές επιχορηγήσεις προς την καλλιέργεια της ευγενούς διασκέδασης του ελεύθερου χρόνου μας (τα περί αθλητισμού τ'ακούω βερεσέ! άποψή μου...) 


να δω τότε, πόσοι θα σπρώχνονται για μια καρέκλα στο ΔΣ. !!!


σ' αυτούς ταπεινά θα υποκλιθώ και θα προσφέρω τον εθελοντισμό μου. θα γίνω χαλί να με πατήσουν! και δεν είναι φαντασίωση! κάποιοι εδώ στον βορρά ήδη δουλεύουν μ' αυτόν τον τρόπο! ελάτε στο Πολύκαστρο, στην Κομοτηνή, στον Λαγκαδά να δείτε πως γίνεται η δουλειά! ρωτήστε την Χαριτίνη, τον Γιώργο, την Σμαρώ!


καλού κακού άρχισα ετοιμάζω το Γήπεδο των Φίλων! με την ψησταριά  και την Τράπεζα δίπλα στην γραμμή βολής!!!




ΕΣΟ∆Α                                  2011               2012


Επιχορηγήσεις ΓΓΑ Τακτ. Πρ.      260,000.00         414,000.00
Επιχορηγήσεις Ε.Ο.Ε.                   0.00          20,000.00
Τόκοι Καταθέσεων                   1,000.00           1,000.00
Συνδρομές Μελών                    2,000.00           2,000.00
Έσοδα από Παράβολα                12,000.00          12,000.00
Λοιπά Έσοδα με Ανάλυση            52,000.00               0.00
Ταμειακό Υπόλοιπο 31/12           36,867.34                   
Σύνολο Εσόδων                    363,867.34         449,000.00




 ∆ΑΠΑΝΕΣ                              2011                2012


∆ιοικητικές ∆απάνες              79,686.00           96,000.00
Λειτουργικές ∆απάνες             24,700.00           46,000.00
∆απάνες Εθνικών Ομάδων          115,062.62          154,000.00
∆απάνες Ανάπτυξης               108,100.63          153,000.00
∆απάνες Παρελθ.Ετών              36,318.09                      
Σύνολο ∆απανών                  363,867.34          449,000.00

48 σχόλια:

Αλέξανδρος Ταυλίκος είπε...

Να συμπληρώσω όμως ότι σε αυτούς τους αγώνες του βορρά που αναφέρεις, που γίνονται ΠΑΝΤΑ υπό την αιγίδα της ΕΦΟΤ, αν γίνει κανένα σκορ που δεν «πρέπει», αυτόματα αναγνωρίζεται ως μη έγκυρο. Τώρα γιατί αυτό δεν προσβάλει τους κατά τα άλλα άψογους διοργανωτές, τους διαπιστευμένους από την ΕΦΟΤ κριτές (που θίγεται το κύρος τους), και τους διάφορους εκπροσώπους, ειλικρινά μου διαφεύγει. Και για όποιον δεν με πιστεύει, έχω και ονομαστικό παράδειγμα αν χρειαστεί...

Κουλης Παυλος είπε...

Οι προϋπολογισμοί στην Ελλάδα και ειδικά στον δημόσιο τομεα γίνονται για το τυπικό του θέματος και πάντα γράφουν παραπάνω νούμερα !
Ένα πράγμα σαν να έχουμε έναν μπαμπά που μας δίνει λεφτά και του ζητάμε παραπάνω για να πάρουμε τα λιγότερα που θα μας δώσει!
Βέβαια δεν έχουν καταλάβει ότι ο πα < κράτος >..τέρας!!!! πέθανε
Και τώρα θα πάρουν τα …..ξέρετε πια!
Υ.Γ.
Μίλτο βάλε και τσίπουρο στην τράπεζα

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Παύλε, μπορείς ελεύθερα να λες ότι είσαι Ιδρυτικό μέλος της Τράπεζας των Φίλων!! το ίδιο και Στέφανος, ο Βασίλης, ο Γιώργος, η Γωγώ, ο Ακης, ο Άρης, ο Παύλος, ο Πάνος, Ο Χρήστος, ο Στρατής, ο Απόστολος, ο Γιάννης και η Μαρία, ο Αρης και η Όλγα, Ο Βασίλης, η Φλόρα, η Εύη και ο Μανώλης, το Ταλέντο, ο Κώστας, και Φύλαρχος βέβαια ο Σταμάτης!!! και όποιος πέρασε ήδη και δεν το θυμάμαι, πράγμα καθόλου δύσκολο :))

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν συμφωνεί με την ΕΦΟΤ, μπορεί είτε να καταθέσει το δελτίο αθλητή είτε να καταθέσει τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του και να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Τα υπόλοιπα είναι παρηγοριά στον άρρωστο.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Ανώνυμο θιγμένο μέλος του ΔΣ. αν και δεν είναι μαγαζί του πατέρα σας για να λέτε, "σ' όποιον αρέσει, κι σ'όποιον δεν αρέσει, τον πούλο... να ξέρεις πως ακριβώς έτσι το βλέπω και εγώ... υπάρχουν όμως οι προτάσεις προς αυτούς που έχουν το τιμόνι ήδη! ακριβώς γιατί διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα! για να 'ρθουν στα ίσια τους. γιατί άνθρωποι είναι και παρεκκλίνουν...και πάνε το πλοίο στα βράχια!!!

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

...στους δύο τελευταίους αγώνες, όλως παραδόξως, δεν ήμουν στην λίστα! αν και δηλωμένος! αν και έριξα!καψωνάκια...σαφώς βρωμάνε τα πόδια μου, και ενοχλούν τα λόγια μου... το κατανοώ, και θα το βελτιώσω, όσο περνάει απ' το χέρι μου... :))

Απόστολος είπε...

Μίλτο μου, καλό θα ήταν φύγει ο προσδιορισμός "Τράπεζα" γιατί αγριεύει πολλούς...

Ρίχνω την πρόταση για κάτι σαν : "Κύκλος Των Τοξοτών".

Φαγητό, ποτό, τοξοβολία, περπάτημα, μπάνιο στην Πλάκα και το βραδάκι ανάβουμε την φωτιά ?

Και μόλις μαζευτούμε, έχουμε να πούμε πολλά...

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

@ Απόστολος! :))

Enippeas είπε...

Φίλε Απόστολε, μια χαρά είναι η Τράπεζα. Σκέψου: μία τράπεζα της ανθρωπιάς, που καταθέτεις αγάπη, φιλία, παρέα, και δανείζεσαι γέλιο, κατανόηση, γνώση. Μία "άλλη" Τράπεζα...
Όσο για το κυρίως θέμα, είναι αυτονόητο σε κάθε τοξότη πως... κάτι δεν πάει καλά. Νομίζω -και ελπίζω- πως έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγές, όχι απαραίτητα προσώπων (αν και εκεί πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα γιατί κάποιοι φαίνεται πως θέλουν να κλείσουν 35ετία) αλλά σίγουρα νοοτροπιών. Ίσως χρειαζόμαστε ένα τοξευτικό μνημόνιο; Ωχ, αυτή η λέξη κι'αν αγριεύει!

Ανώνυμος είπε...

Aπαντηση στο σχολιο, σ΄οποιον αρέσουμε!!!
Κάπως έτσι έλεγαν και οιπολιτικοί στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οποιος θέλει και βέβαια μπορεί να είναι υποψήφιος, να καταθέσει τις αποψεις του, αλλά και να καταθέσει μη νόμιμες ενέργειες προηγουμενων διοικήσεων.
Αν καταθέσουν οι αθλητές τα δελτία τους, δεν θα μπορείτε να διαχειρίζεστε τόσα χρήματα.Καλή ιδέα!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαντηστε μου και μενα αν ξερει κάποιος ή το ανωνυμο μελος του Δ.Σ.
Με τόσα χρήματα που ακουμε και προϋπολογισμούς, γιατί και το 11 και το 12 για τα ταξίδια της προολυμπιακής ομάδας για πρόκριση που κοστίζουν τόσα χρήματα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση απο την εφοτ;
Δε θέλω να πιστέψω ότι κατι κρυβουν, ισως το ξεχασαν!
Εχουν πιο σημαντικα πραγματα να μας ενημερώσουν.Απο τις 17 Μαϊου μαθαινουμε για τον αναπτυξιακο αγωνα, της Αθηνας στις 9 Ιουνίου.Περιμένω απάντηση

Vassilis είπε...

Αυτή η απάντηση του στυλ οποιος θλει "να καταθέσει τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του και να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές." Μου θυμίζει μια άλλη απάντηση που είχε δώσει μέλος του Δ.Σ. "αν νομίζετε ότι μπορείτε τα κάνετε καλύτερα ελάτε να κανε τε κουμάντο"
Και η απάντηση παραμένει η ίδια εμείς ΔΕΝ είπαμε ότι θα τα κάνουμε καλύτερα και δεν διεκδικήσαμε καρέκλες. Αυτοί είπαν οτι έχουνε λύσεις (????) και είπανε ότι μπορούν και να τις εφαρμόσουν. Τώρα που τα κάνανε ..... χειρότερα (για να μην πω τίποτα άλλο) θίγονται κιόλας !!!!!
Δηλ. Εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι !!!!

Και αν μπορεί κάποιος ρε παιδιά επειδή δεν θυμάμαι και τόσο καλά. Ποιος από του κουμανταδόρους της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε στο πόστο που κατέχει και δεν το κατέλαβε ...ας πούμε συγκυριακά ????

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Ποιος από του κουμανταδόρους της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε στο πόστο που κατέχει και δεν το κατέλαβε ...ας πούμε συγκυριακά ????

α. έλα ντε! δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται που λένε και στο χωριό μου.
β. οι "επαγγελματίες" του χώρου ήδη εργάζονται πυρετωδώς...

Γιωργος είπε...

Πως είναι δυνατόν μέλη διοίκησης που δεν ψηφίστηκαν, αλλα αναρριχίθηκαν σαν τον κισσό, να είναι τόσο υπερόπτες και να θεωρούν ότι όλα κουκουλώνονται;
Μήπως μας θεωρούν τελείως ηλίθιους και ανίκανους να οργανωθούμε για να τους στείλουμε στα σπίτια τους; Αν και αυτό είναι το πιο ευνοϊκό και το λιγότερο που θα μπορούσαν να πάθουν.
Στο κάτω- κάτω όταν δεν κάνεις κάτι για να ξεσκεπάσεις βρωμιές, αν τώρα δεν σε ακουμπάν, σε λίγο θα φτάσουν πάνω σου και θα σε σκεπάσουν

Ανώνυμος είπε...

Vassilis αφού εσείς δεν λέτε πως θα τα κάνετε καλύτερα, γιατί γκρινιάζετε; Αφού δεν σας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, δηλ. οι ευθύνες, γιατί κλαίγεστε;

Αλέξανδρος Ταυλίκος είπε...

Εγώ θα πω ΑΥΤΟ..... για να κατάλαβετε το (ηθικό) επίπεδο της τοξοβολίας (και όχι μόνο) στην Ελλάδα..... Θεωρούσα (προσωπική μου άποψη και δεν μπορώ να την δικαιολογίσω αντικειμενικά...) ότι η θητεία μου ως αθλητής του ΙΡΙΣ ήταν ΚΑΚΗ και επέλεξα να πάρω μεταγραφή στον ΣΚΟΑΑΠΘ. Στον πρώτο μου αγώνα μετά την μεταγραφή δέχθηκα από δόκιμο κριτή (και αθλητή επίσης, του Πύραιχμη) κατά τον έλεγχο εξοπλισμού τo -off the record- σχόλιο: "Τι φανέλα είναι αυτή ρε προδότη...."
Το σχόλιο δεν με πείραξε (ειλικρινά) σε προσωπικό επίπεδο καθώς ξέρω το καλό επίπεδο του συγκεκριμένου ατόμου. Ενοχλήθηκα όμως από το "δηλητήριο" που έχει εμποτιστεί σε κατά τα άλλα "αθώα" άτομα.... Πως να βαδίσουμε μπροστά έτσι; Όταν δεν μπορούμε να κοντράρουμε για την άμυλλα ρε γαμώτο;;

Vassilis είπε...

Ανώνυμε φίλε

Όπως δήλωσα δεν νομίζω ότι θα έκανα τα πράγματα καλύτερα από ότι ήταν και για τούτο ΔΕΝ διεκδίκησα καρέκλα.
Περίμενα ότι αυτοί που δήλωναν ότι μπορούν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα όντως να τα κάνουν. Άλλωστε αυτοί δεν διεκδίκησαν (ΜΟΝΟ) αλλά σχεδόν .... απαίτησαν να το πω ? στο στύλ δώστε μου τον θώκο και εγώ θα σας κάνω ...θαύματα. Και ως εκ θαύματος εξαφανίστηκε μέχρι και ο ολυμπιακός γύρος από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα (θαύμα-θαύμα)!!!!
Εν κατακλείδι, ανώνυμε φίλε, καλύτερα δεν θα τα έκανα αλλά ούτε και τόσο ......σκ___α θα μπορούσα να τα κάνω. Θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για αυτό και δεν τις διαθέτω :)

Κουλης Παυλος είπε...

Τι ωραία ο καθένας να έχει το θάρρος τις γνώμης του,
Και ειδικά εάν την λέει ως ανώνυμος !!
Τώρα για τα δικά μας , ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Αποστολος είπε...

Πάντως η ´´καλλιέργεια της ευγενούς διασκέδασης του ελεύθερου χρόνου μας (τα περί αθλητισμού τ'ακούω βερεσέ! άποψή μου...) ´´ βγάζει πολλά παράπονα, και δικαιολογημένα κατα την άποψη μου.

Νομίζω Μιλτο ότι ολοι μας γουστάρουμε να συμμετέχουμε σε οργανωμένους αγώνες τοξοβολίας που μετράνε οι επιδόσεις, υπάρχουν κανονισμοί και βγαίνουν νικητές. ΑΥΤΟ ειναι ο ορισμός του αθλητισμού όσο και να το ακούς βερεσε.

Βεβαίως και γουστάρουμε την Τράπεζα των τόξοτων και όσα η κοινωνική μας συνάθροιση, μέσω της τοξοβολίας, μπορεί να φέρει. ΑΥΤΟ ειναι η καλλιέργεια της ευγενούς διασκέδασης του ελεύθερου χρόνου μας όπως λες.

Το ένα δεν αναιρεί το αλλο και έχουμε το δικαίωμα να τα γουστάρουμε και τα δυο η μονο το ένα.

Το αν πρέπει ο αθλητισμός να επιχορηγείται η όχι ειναι μια πολυ μεγάλη συζήτηση, που η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματα της.

Απο την στιγμή ομως που στην Ελλαδα επιχορηγείται, η οικονομική διαχείριση ΚΑΙ το ήθος των διοικούντων προς τα μέλη της κοινότητας πρέπει να ειναι άψογα.

Και σε αυτο το σημείο όλα τα παράπονα ειναι δικαιολογημένα. Το πρόβλημα όμως ειναι οτι δεν ψηφίζουμε εμείς, αλλά οι εκπρόσωποι των σωματείων μας. Νομίζω ότι αυτούς πρέπει να πλησιάσουμε ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν τα πραγματικά προβλήματα του χώρου και τις απλές λύσεις που υπάρχουν, ώστε να ψηφίσουν ανάλογα στις επομενες εκλογές της ΕΦΟΤ.

Το πως και τι ας το βρει ο καθένας μόνος του η μπορούμε να συλλεξουμε όλες τις προτάσεις και να τις καταθέσουμε στους αρμόδιους. Κάτι σαν τα δικτυακα δημοψηφίσματα που ξεφυτρώνουν συνέχεια.

Θα ειναι μια καλή αρχή!

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Απόστολε!

σέβομαι και αποδέχομαι το μεγαλύτερο μέρος του σχολείου σου.

λέω ότι λέω περί αθλητισμού, καθώς στην γραμμή βολής, διακρίνω 10% αθλητές και 90% χομπίστες χαβαλέδες και εγώ πρώτος μέσα! τόσο χρήμα και τόση σπατάλη για χαβαλέ, είναι ένα θέμα!

τόση έπαρση, απ' την μια, και τόσο τσάμπα χρήμα, πχ. σε άνθρωπο που καταστρέφει το ένα μετά το άλλο τα όποια νέα ταλέντα πάνε να φυτρώσουν...

δεν θα κόψω την ταυτότητά μου, αλλά θα ξανακάνω αγώνα, όταν φυσήξει Τραμουντάνα! να καθαρίσει και να λάμψει το τοπίο!

Γιωργος είπε...

Το οτι όμως το 10% των αθλητών υπάρχει ακόμα, υπάρχει γιατί τους αρέσει και γιατι πληρώνουν μόνοι τους τα πάντα.Ο αθλητής από τον χομπίστα εχει μεγάλη διαφορά.Μόνο στην Ελλάδα είναι μόνοι οι αθλητές, το χρήμα φτάνει και σταματάει στις ομοσπονδίες.
Ακόμα και αυτό που λέει ο Αλεξανδρος, γιατί αγώνες γεωγρ. διαμερισμάτων με χρήματα της ομοσπονδίας(της Γ.Γ δηλ) με κριτές της ομοσπονδίας, να μην μετραν τα σκορ, για εθνική ομάδα;
Ας το κάνουμε πιο δύσκολο σκέφτεται η εφοτ, γι αυτούς που μένουν εκτός Αθήνας.Πόσο θ΄αντέξουν;

Αλέξανδρος Ταυλίκος είπε...

Για το θέμα της αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των αγώνων των γεωγραφικών διαμερισμάτων, μπορώ πάντα να σας παραπέμψω (αν θέλει και ο ίδιος) στον αθλητή / χομπίστα που το βίωσε, ειδικά όταν επικοινώνησε με μέλος του συμβουλίου και εν συντομία εισέπραξε την απάντηση "οι εκτός Αθηνών αγώνες δεν θεωρούνται αξιόπιστοι..." Στην πορεία βέβαια και αφού έγινε ένα μικροθέμα, δόθηκε και μια πιο επίσημη απάντηση για να μην ελπίζει κανένας...

(Σημ. αξιόπιστοι αγώνες της ΕΦΟΤ θεωρούνται αυτοί που κοστίζουν και ένα σκασμό λεφτά -σύμφωνα με τη Διαύγεια- να στηθούν. Το ότι οι άλλοι σύλλογοι στήνουν αγώνες με εθελοντική εργασία είναι ....αναξιόπιστο. Ίσως επειδή είναι και φτηνό !!!)

Ανώνυμος είπε...

''Το πρόβλημα είναι ότι δεν ψηφίζουμε εμείς αλλά οι εκπρόσωποι των σωματείων μας'', λες Απόστολε.
Δηλ. από τη μιά εμεις οι καλοί, οι τίμιοι, οι μυαλωμένοι, οι ανιδιοτελείς και από την άλλη οι άλλοι οι κακοί, οι απατεώνες, οι συμφεροντολόγοι.
Και οι άλλοι βέβαια μπορούν να πουν τα ίδια για μας...
Σε δουλιά να βρισκόμαστε για να περνάει ο καιρός.
Κάποιοι άλλοι παλιότερα μάλωναν για το φύλο των αγγέλων.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

"Σε δουλιά να βρισκόμαστε για να περνάει ο καιρός"

δεν είναι ακριβώς το ίδιο αγαπητέ... αθλητές και χαβαλέδες ξοδεύουμε Ιδιωτικό χρήμα. κάποιοι από μερακλίκι, έως και Αρκετό!

οι αθλητικές ομοσπονδίες έως τώρα, κυρίως Δημόσιο. η δική μας, όπως και δείχνουν τα χαρτιά που δημοσιοποιήσαμε, όλως διόλου Δημόσιο ...

αυτό που επεσήμανα στην τρέχουσα ανάρτηση, είναι η παντελής αίσθηση Μέτρου, από μια κοινότητα συλλόγων που η Ισορροπία είναι το Α και το Ω!
Σε μια χώρα καμένη, εμείς ζητάμε +25%, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, μην δείχνοντας την παραμικρή διάθεση συμμαζέματος και κατανόησης!

Πληρώνοντας, για παράδειγμα κιμπάρικα 2 προπονητές, και έχτρα έναν τρίτο για την επιμόρφωση των χαμηλών στελεχών...

αν θέλετε, πείτε την γνώμη σας, να συνεχίσουμε τον χρήσιμο, κατά την γνώμη μου, διάλογο που άνοιξε εδώ.

Απόστολος είπε...

Φίλε ανώνυμε :

Δεν υπονοούσα τίποτα από αυτά που νομίζεις ότι κατάλαβες.

Την μετάφραση σε αυτά που γράφω επωνύμως (για την κοινότητα των τοξοτών τουλάχιστον είμαι επώνυμος, και ας γράφω μόνο το μικρό μου όνομα) είναι λίγο άκυρη και καθόλου αξιόπιστη να την κάνεις ανώνυμα.

Γιατί όλοι μπαίνουμε σε σκέψεις τι υπάρχει από πίσω.

Δες και αυτό
http://www.koutipandoras.gr/?p=21044
για να γίνει πιο κατανοητό τι υπονοώ.

Παραβλέποντας την ανωνυμία, έχω να πω ότι αυτός ο διαχωρισμός που προσπαθείς να κάνεις παραφράζοντας τα γραπτά μου, είναι τουλάχιστον αφελής.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ΕΙΝΑΙ εκπρόσωποι των αθλητών, και σαν τέτοιοι πρέπει να μεταφέρουν στα διοικητικά όργανα του αθλήματος τους προβληματισμούς που υπάρχουν στους αθλητές σχετικά με την λειτουργία του αθλήματος. Ουτοπικό μπορεί να ακούγεται, αλλά στο σωματείο μου και σε κάμποσα άλλα που γνωρίζω, αυτό ακριβώς γίνεται.

Δεν χωρίζω σε δύο κατηγορίες αυτούς που ασχολούνται με την τοξοβολία, είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Η λογική του "αυτοί" και "εμείς" είναι για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και για επαγγελματικά αθλήματα (όταν ο "πρόεδρος" πλερώνει αυτοί με τα σορτσάκια το βουλώνουν).
Ευτυχώς είμαστε ερασιτέχνες.
Σοβαροί ερασιτέχνες, και δεν πρέπει να επιτρέπουμε να μας μεταχειρίζονται σαν υπαλλήλους τους.

Σιγοντάρω το 5ο σχόλιο του Μίλτου περί της προέλευσης των ανώνυμων σχολίων...

Ανώνυμος είπε...

Μέλτο, αν κανείς δεν δείχνει τη παραμικρή διάθεση συμμαζέματος και κατανόησης γιατί έχεις την απαίτηση οι άνθρωποι της ΕΦΟΤ να μην είναι μέσα στη μόδα;

Enippeas είπε...

Συντοξότες, ίσως χαρακτηριστώ ανίδεος ή ακόμα και αγαθός, αλλά νομίζω πως η τεχνολογία δίνει λύσεις, εφόσον οι διοικούντες θέλουν να δώσουν λύσεις... Αρκεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας σε καθημερινή ή έστω εβδομαδιαία βάση να αναρτώνται σκαναρισμένα (σε pdf ή jpeg) τα παραστατικά των εσόδων και εξόδων. Τα πάντα: τιμολόγια, αποδείξεις ενοικίων, ΔΕΗ, κινητή & σταθερή τηλεφωνία, πληρωμές υπαλλήλων, προπονητών, οδοιπορικά, κτλ.
Θα ανοίξουν μία καρτέλα -εκεί δίπλα στο "lost and found"..??- με την επωνυμία "παραστατικά". Πόσα μαζεύονται κάθε μέρα; 10 σελίδες; 20; Αν δεν κάνω λάθος, εργάζονται 3 μόνιμοι υπάλληλοι. Ας το αναλάβει ένας. Έτσι, λειτουργώντας με "Διαύγεια", κανείς καλό ή κακοθελητής δεν θα εικάζει, αλλά θα βλέπει. Αυτό θα ξεδιαλύνει και την σχέση των διοικούντων με το δημόσιο χρήμα που εισρέει. Αν τα δικαιολογούν, δεν θα μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για κακοδιαχείριση. Αυτή είναι μία πρότασή μου για τον οικονομικό τομέα της ομοσπονδίας. Όσο για τον διοικητικό τομέα και τον θεσμικό ρόλο των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων στη διοίκηση, τούτο λέγω: δυστυχώς ή, μάλλον ευτυχώς, το ήθος, η αξιοπρέπεια και η αλληλεγύη δεν μπορούν να καταγραφούν σε τιμολόγια και βιβλία εσόδων-εξόδων. Καταγράφονται στην μνήμη και στις αισθήσεις της τοξευτικής οικογένειας μέσω της συναναστροφής και των πεπραγμένων στη διάρκεια του χρόνου.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

... γιατί έχεις την απαίτηση οι άνθρωποι της ΕΦΟΤ να μην είναι μέσα στη μόδα;

για τον απλούστατο λόγο, πως είναι η ΔΙΚΗ μου κοινότητα Ανώνυμε! γιαυτό...

Ενιππέα, καλά το πας...

Αποστολος είπε...

ΟΛΑ τα οικονομικα της ΕΦΟΤ :

http://et.diavgeia.gov.gr/f/efot

Ανώνυμος είπε...

o κ. Ταυλίκος είπε: ...σε αυτούς τους αγώνες του βορρά που αναφέρεις, ...Τώρα γιατί αυτό δεν προσβάλει τους κατά τα άλλα άψογους διοργανωτές....

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ Ταυλικέ (εβγαλα και το κ.)..όποτε ανοίξετε το στόμα σας μόνο .... λέτε ! Αν ειναι δυνατόν... επειδή ανήκω στη κατηγορία αυτών που 1. προπονώ, 2 καθαρίζω, 3 ζωγραφίζω..κοινώς καλλωπίζω το σωματείο μου 3. οργανώνω αγώνες...και στήνουμε τους αγώνες με τη βοήθεια 2-3 ατόμων από το σωματείο μου...και μάλιστα αθλητών που την επόμενη μέρα θα πρέπει να ρίξουν και κάποιοι διεκδικούν και μια θέση στην εθνική ομάδα... ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ γιατί πιστεύω ότι πρόσβαλες τόσο εμένα όσο και τους αθλητές μου που είμαστε ΑΨΟΓΟΙ με όλη τη σημασία της λέξης και όχι έτσι όπως εσύ το υπονοείς... γιατί αν δεν υπήρχαν κάτι τέτοιοι Αψογοι εσύ θα ήσουν υποχρεώμενος να πας στην Αθήνα να ρίξεις...ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΨΟΓΟΙ... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗ ΑΨΟΓΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ... ΕΜΕΙς πάλι 2 σωματεία ΣΚΟΚ και ΣΚΟΑΛ στον προηγούμενο αγώνα που έγινε στο Πολύκαστρο θέσαμε το θέμα της βαθμολόγησης των αγώνων στην επαρχία στην υπεύθυνη του διαμερίσματος μας όταν έγινε ενημέρωση των αρχηγών αποστολής. Εσύ πάλι τέτοιος υπέρμαχος της δικαιοσύνης γιατί ποτέ δεν έκανες κάτι επίσημα? Ξέρεις... μπορείτε να ενωθείτε οι αθλητές να υπογράψετε επώνυμα ένα έγγραφο και να το καταθέσετε τόσο στην ΕΦΟΤ όσο και στη ΓΓΑ... εσύ τι ακριβώς έχεις κάνει κύριε...? ΤΙΠΟΤΑ από ότι βλέπω.. ή μάλλον λάθος κάτι κάνεις απλά προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις... και τις κερδίζεις άλλα μόνο σε αυτούς που δε ξέρουν... και ΝΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΦΟΤ αν αυτοί δεν υπάρχουν τότε η ΕΦΟΤ δε θα υπάρχει.. Άντε να δω ΠΟΣΟ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ... ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ...!

.. και πάλι θα κλεψω την ατάκα του Μίλτου.. τα είπα και ξεθύμανα...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δε αντέχω όλους αυτούς που κάνουν τον άντρα και δεν είναι... γεμίσαμε από... έχουμε ανάγκη από Άντρες και όχι από ανδράκια...

Κάποτε ειχα και το θάρρος και το Θράσος και τα έβαλα με έναν γεράσιμο... και δε σέβομαι κανέναν που δε με σέβεται...και να θυμάσαι.. εσύ το ξεκίνησες πρώτος...

Ανώνυμος είπε...

Δύο φορές εσβησα το σχόλιο για να βάλω το όνομά μου και πάλι το ξεχασα... ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΧΑΡΙΤΊΝΗ
ΣΚΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κουλης Παυλος είπε...

Η φτώχια φέρνει γκρίνια
Κοιτάξατε και αυτό
http://koulisp.blogspot.gr/2009/07/blog-post_21.html

Enippeas είπε...

Καλημέρα σας συντοξότες!
Κοιτώντας σήμερα (όπως κάθε πρωί με το καφέ...) το ιστολόγιο του Μίλτου, διαπίστωσα πως υπήρξε μία παρεξήγηση άνευ λόγου. Χαριτίνη, γνωρίζοντας τον Αλέξανδρο και έχοντας κάνει πάρα πολλές συζητήσεις μαζί του επί του θέματος, μπορώ να σου βεβαιώσω πως το "άψογοι" δεν ήταν υπαινιγμός αλλά πραγματική αναγνώριση των προσπαθειών των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την τοξοβολία, χωρίς να αναμένουν να εισπράξουν προστιθέμενη αξία απο αυτή την ενασχόληση. Το έχουμε αναγνωρίσει στους δικούς σας αγώνες της Κομοτηνής, του Πολύκαστρου απο τα παιδιά του Πύραιχμη, στο Λαγκαδά απο τα παιδιά του ΣΚΟΑΑΠΘ, στην Έδεσσα απο τον Σπάρτακο. Επίσης στην Κόνιτσα, που δεν είχα την τύχη να πάω (νέος στο άθλημα γαρ). ΟΛΟΙ είστε αξιέπαινοι, γιατί με ελάχιστο κόστος, πολύ (αλλά ΠΟΛΥ) προσωπική δουλειά και χρόνο, μα πάνω απ'όλα με μεράκι και όρεξη διοργανώνετε άψογους αγώνες. Και το εννοώ. Επίσης ο Μίλτος έχει αναφερθεί επανειλλημένα στην άρτια οργάνωση και στο καλό κλίμα των αγώνων του Βορρά. Η νύξη του Άλεξ στρέφεται καθαρά και μόνο στο γεγονός της μη αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των διαμερισματικών αγώνων. Το οποίο γεγονός ουσιαστικά τους υποβαθμίζει στο σύνολό τους σε αγώνες ανάπτυξης. Φαντάζομαι πως συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Όσο για αυτό που αναφέρει ο Άλεξ για προσβολή των διοργανωτών και των κριτών λόγω της συγκεκριμένης διάκρισης, εγώ θα το επεκτείνω: προσβάλλει ή τουλάχιστον ενοχλεί όλους μας αυτή η διαφορετική μεταχείριση. Όσο για το έγγραφο που αναφέρεις, αν έχεις κάτι έτοιμο, φέρτο στο Πολύκαστρο την Κυριακή για υπογραφές. Αν δεν έχεις, συντάσσουμε επιτόπου μία επιστολή. Πιστεύω να μην περιέπλεξα τα πράγματα. Άλεξ..., Χαριτίνη..., συγνώμη για την παρέμβασή μου, απλά γνωρίζοντας τις σκέψεις και τις απόψεις που υφίστανται, πήρα το θάρρος να απαντήσω.

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

κι εγώ νομίζω, πως κάτι πήρε στραβά η Χαριτίνη...

Γιωργος είπε...

Kαι εγώ αυτό νομίζω, όπως και ότι η συζήτηση ξέφυγε. Αντί να βοηθάμε να λυθούν προβλήματα, μαλώνουμε μεταξύ μας. Ο κ. Ταυλίκος (με κ.), απλα έθεσε το θέμα της μη αναγνώρισης σκορ στα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μόνο για να ανεβεις από τη Β στην Α κατηγορία γίνονται; Οι αθλητές στην Α πάνε για μια απλή προπόνηση με την υποχρέωση αν θες εθνικη, να πας Αθηνα με δικα σου έξοδα για τιμωρία. Αυτό είναι το θέμα Κα Χαριτίνη και ας το λυσουμε αν μπορουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αν θελανε να λυσουν το θεμα θα το ειχαν λυσει προ καιρου. Ειναι ο Αθηναικος τσαμπουκας και μονο. Θες Εθνικη, παρε την εθνικη και ελα Αθηνα.

Αλέξανδρος Ταυλίκος είπε...

Χαριτίνη (παίρνω το θάρρος να σε αποκαλέσω έτσι), πιστεύω ειλικρινά ότι παρεξήγησες τα λεγόμενα μου κατά 100%. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που αναφέρεις με τόσο έντονο τρόπο, ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά στηλιτεύω στα δικά μου γραπτά. Εγώ λοιπόν νιώθω ότι συμπλέουμε στις απόψεις μας.
Ουσιαστικά η απάντηση του Enippea με καλύπτει απόλυτα οπότε θα ήταν πλεονασμός να επαναλάβω τα ίδια επιχειρήματα.
Θα ήθελα όμως κι εσύ να ρίξεις μια πιο προσεκτική (και αργή) ματιά στη δημοσίευση που σε εξόργησε, τώρα που πέρασε η "κάψα" της πρώτης εντύπωσης. Αν καταλάβεις τις λεπτές διαφορές που κάνουν την παρεξήγηση, τότε για μένα θα είναι μια παρεξήγηση μη γενόμενη.

Φιλικά
Αλέξης

Υ.Γ. Στο τέλος όλων αυτών, μια συγγνώμη εκ μέρους -που θα επιβεβαίωνε το ήθος σου- από εδώ, θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη καθώς έγραψες βαριά λόγια (εν βρασμώ πιστεύω) που κάποιος άλλος ίσως θα τα εκλάμβανε αλλιώς...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ζητήσει συγγνώμη πρέπει να την καλέσεις σε μονομαχία.

Ανώνυμος είπε...

“...Τώρα γιατί αυτό δεν προσβάλει τους κατά τα άλλα άψογους διοργανωτές, τους διαπιστευμένους από την ΕΦΟΤ κριτές (που θίγεται το κύρος τους), και τους διάφορους εκπροσώπους, ειλικρινά μου διαφεύγει...”

Έχω τελειώσει το δημοτικό, γυμνάσιο, Λύκειο, πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό… μπορώ λοιπόν να πω με βεβαιότητα ότι γνωρίζω ελληνικά… Διάβασα κάτι και το ερμήνευσα όπως ακριβώς έχει γραφτεί. Αν εννοούσε κάτι άλλο αυτό δε μπορώ ν το γνωρίζω. Φανταστείτε πόσους συγγραφείς δε γνωρίζουμε και όμως όλοι μας όταν διαβάζουμε τα βιβλία τους καταλαβαίνουμε και ερμηνεύουμε τα γραφόμενα τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Έχω και καλό παράδειγμα ο Lee μιλάει για LAΝ 2 , τι θα γινόταν αν κάθε ένας μας κατανοούσε διαφορετικά για το τι μας μιλάει.
Σέβομαι όλους τους φίλους ή γνωστούς που προσπάθησαν να το σώσουν.. Αλλά λυπάμαι, δε σώζεται. Η πρόταση περιέχει μια λέξη κλειδί… «τους κατά τα άλλα άψογους..» που σημαίνει ότι είμαστε ναι μεν άψογοι αλλά υπάρχει θέμα και μάλιστα τέτοιο που θα έπρεπε να προσβληθούμε. Όμως δε προσβλήθηκε κανείς μας, ούτε οι διοργανωτές, ούτε οι κριτές, ούτε οι εκπρόσωποι!
Όταν μιλάω λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη…αν ο Ταυλικός ήθελα να πει κάτι συγκεκριμένο να το πει..αλλά δεν έχει δικαίωμα να επιχειρηματολογεί γενικεύοντας τα γεγονότα. Και δε με ενδιαφέρει τι ήθελε να πει αλλά τι τελικά είπε. Και παίρνοντας θαρρος απο την υποστήριξη των φίλων/γνωστών του στο τελευταίο μήνυμα για άλλη μια φορά, κατά την προσωπική μου άποψη, μιλάει αγενέστατα.
1. Το πιο είναι το ήθος μου το γνωρίζουν αυτοί με τους οποίους συναναστρέφομαι. Δε με ενδιαφέρουν λοιπόν τα φτηνά αυτού του τύπου παιχνιδάκια για να κερδίσετε τις εντυπώσεις κ.Ταυλικε. Τελικά βγαίνετε και από πάνω ενώ έχετε λάθος!
2. δεν με νοίαζει για κανέναν άλλον όμως γα μένα και για το σωματείο μου είχατε άδικο και χωρίς να είστε ενημερωμένο μας προσβάλατε και μάλιστα υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Τώρα για τους κριτές.. θα σας προτείνω να ρωτήσετε τον κριτή σας καθώς εγώ στο σωματείο μου δεν έχω κάποιον να ρωτήσω και να μας πείτε αν ο κ. Αυγενικάκης τελικά, προσβάλλεται ή όχι με την όλη κατάσταση και τι προτίθετε να κάνει.
3. και όχι δε ζητάω συγνώμη για κάτι που διάβασα και κατανόησα πλήρως, μου θυμίζει την ελληνική νομοθεσία και παραθυράκια της. Το διάβασα ξανά και ξανά αλλά και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω.
4. όποιος με προσοχή διάβαζε τα γραφόμενα σας δεν θα τα αντιλαμβανόταν αλλιώς. Είμαστε Άψογοι μόνο έως το σημείο της απλής διοργάνωσης/συστήματος του αγώνα. Κατά τα αλλά αό τη στιγμή που δεν προσβληθήκαμε, το πρόβλημα μας το έχουμε (ελεύθερη μετάφραση) Δεν παίρνω πίσω τίποτα από ότι είπα.

φιλικά
Χαριτινη

Υ.Γ Και τέλος όλων αυτών, μια συγγνώμη εκ μέρους -που θα επιβεβαίωνε το ήθος σου- από εδώ, θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη καθώς προσπάθησες να χρησιμοποιήσεις υπέρ σου την υποστήριξη από τους φίλους και τους γνωστούς σου και υπονόησες ότι η νοημοσύνη μου είναι τέτοια που να μη κατανοώ απλά ελληνικά...

Αλέξανδρος Ταυλίκος είπε...

petrihar, άποψη σου και άποψη μου. Δεν θα μπω στη διαδικασία αλληλοανερέσεων.
Θα σταθώ μόνο στα σημεία που θίγομαι.
1) Κατ' αρχάς δεν είχα ποτέ ανάγκης υπερασπιστών - φίλων (μόνο φίλων, ναι).
2) Επειδή δεν γενικολογώ, το θέμα αφορά αποτελέσματα που έφεραν οι τοξότες Θωμίδης Θωμάς και Τοχοβίτης Γεώργιος (έχω την άδεια τους να αναφέρω τα ονόματα τους). Σε ποιούς αγώνες του Γεωγρ. Διαμερίσματος έγιναν αυτά δεν έχει καμιά σημασία. Φυσικά αυτό αφορά ΟΛΟΥΣ τους αγώνες του Διαμερίσματος και όχι (μόνο) του ΣΚΟΚ.
3)Την άποψη του κ. Αυγερινάκη (όπως και άλλων, όχι μόνο κριτών) την ξέρω αλλά αμέλησα να ζητήσω την άδεια του να την δημοσιοποιήσω, οπότε...
3) Μέχρι προχθές, αγνοούσα την παρουσία σου, καθώς ποτέ δεν χρειάστηκε να έρθουμε σε επαφή για κάποιο λόγο. Το μόνο που ήξερα ήταν 2 αγώνες διοργάνωσης του ΣΚΟΚ που έλαβα μέρος, στους οποίους μάλιστα εξεπλάγην ευχάριστα από την ωραία διοργάνωση, πράγμα που έχω σχολιάσει στο iris-archeryclub.blogspot.gr. Οπότε τα σενάρια προσβολών κατά του συλλόγου σου μάλλον είναι άκυρα.
4) Η οπτική γωνία του πως νιώθει και ερμηνεύει καταστάσεις ο καθένας μας είναι δικαίωμα του και φυσικά μπορεί έχει πολλές πλευρές. Υπάρχουν όμως και κάποιοι αντικειμενικοί παράγοντες που θίγουν την τιμή και την υπόληψη κάποιου. Θεωρώ ότι εσύ τους υπερέβεις.
Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω σε αυτό καθώς, τόσο από τα γραφόμενα σου εδώ αλλά και από την αντιμετώπιση (χιουμοριστικά) του θέματος από την Βοριοελλαδική τοξευτική κοινότητα στον χθεσινό αγώνα του Πολυκάστρου, έχω διαμορφώσει την άποψη μου.

Ανώνυμος είπε...

Την παρουσία σας την αγνοούσα παντελώς... δεν έτυχε να σας γνωρίσω ούτε στους αγώνες που διοργάνωσε το σωματείο μου... σας βλέπω μόνο στα post από τις απαντήσεις σας!
Τις τελευταίες μέρες δώσατε ένα νέο θέμα στην τοξευτική κοινότητα της Ελλάδας να ασχοληθεί.
Δεν διαφώνησα μαζί σας για τα γραφόμενα σας στο θέμα των αγώνων.
αλλά στα σχόλια σας για τους ..."...προσβάλει ...κατά τα άλλα άλλα άψογους διοργανωτές...ειλικρινά μου διαφεύγει..."
Δε θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα..
...και κλείνοντας θα συμφωνώ με όσα λες αν έτσι πιστεύεις...

Ανώνυμος είπε...

Προηγείται σαφώς στα σημεία η γυνή.
Δεν συμφωνείς Μέλτο;

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

έχετε μήπως καταλάβει,

πως γίνεται η Αριάδνη, με καλύτερό της φέτος 589, να μας εκπροσωπεί εθνικά,

και η Μαρία με 608 είναι στην απ'έξω;

Ανώνυμος είπε...

Από τον Μέλτο για το ποιός νικάει στα σημεία.
Πέρασαν 54 ώρες κι ούτε φωνή ούτε τσιτσίρισμα.

Enippeas είπε...

Μίλτο, απο ποιόν ακριβώς περιμένεις την απάντηση;

Ανώνυμος είπε...

Αερολογιες

46 σχολια για κλαματα και ενα σωστο απο τον Μιλτο που δεν πηρε απαντηση.608 η μια 589 η αλλη.Τελικα μας εκπροσωπουν οι καλυτεροι ή οι καλυτερα μπλεγμενοι?Και για να μην παρεξηγηθω δεν με ενδιαφερει αν την μια την λενε Μαρια και την αλλη Αριαδνη.Αξιες ειναι και οι δυο τους.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε αερολογίες κύριε Κασιδιάρη;

Ανώνυμος είπε...

Οι απαντήσεις δίνονται στους αγώνες-->

http://ianseo.net/TourData/2012/211/IQRJW.php